Prylnyhet

Elinchrom ELB 400 – nytt batteripack till Quadra-serien

TIdigare i veckan lanserade Profoto sin B2 som kan ses som en direkt konkurrent till Elinchroms Quadra-blixtar. Nu kommer Elinchrom med ett nytt batteripack till sina små blixtar.

ELB 400 skiljer sig från det tidigare aggregatet genom att det bland annat levererar fler blixtar per laddning, ELB 400 kan skicka iväg 350 blixtar på full laddning vilket är 25% mer än Quadra Hybrid-aggregatet. Det har även en ny styrning av batteriladdningen som förlänger batteriets livslängd.

En annan nyhet med det nya batteripacket är att det laddar upp 20% snabbare, från avfyrad blixt till full laddning tar det 1,6 sekunder. ELB 400 har uttag för två blixthuvuden, uttagen är asymteriska (2:1).

ELB 400 kan också programmeras för fördröjd avfyrning av blixten, den har också sekvens och strobo-effekter. Totalt kan batteripacket skicka iväg 424Ws vilka kan justeras ner till 7Ws (totalt 6,9 steg).

Den kommer att säljas i flera olika kit och leveranserna börjar i april. Ett kitt med aggregatet och ett Actionhuvud kostar 17200 kronor.