Prylnyhet

Hasselblad uppgraderar lyxkompakt med wifi

Hasselblad fortsätter sin utstakade bana med lyxkompakter från Sony. Nu är Hasselblads Stellar fått en uppgradering och därmed också tillägget "II" i namnet.

Som vi rapporterade om tidigare så har Hasselblad lagt ner sitt designkontor i Italien som tidigare användes för att redesigna de Sonykameror som man sedan sålde under eget märke. Om det innebär att det här är den sista dylika kameran som rullar ut från den anrika tillverkaren vet vi inte.

Stellar II är i alla relevanta aspekter en Sony RX100 II. Den har därför fått blixtsko, wifi och NFC samt en ny sensor med bättre brusprestanda. Upplösningen och objektivet är dock desamma som tidigare.

Förändringarna från Hasselblads sida ligger i ett ändrat yttre och ett ändrat utseende på menyerna. Stellar II kan fås med grepp i valnöt, padouk, olivträ eller kolfiber.

Hasselblad skriver i pressreleasen att den här kameran inte ska jämföras med andra kameror utan att den riktar sig till "entusiaster, samlare och finsmakare". De finsmakare som vill ha en Stellar II får betala runt 1650 euro.

Vill man istället ha den senaste avancerade kompakten från Sony så kan man kolla in RX100 III som kostar runt 8000 kronor.