Prylnyhet

Huawei Honor 7i har en flipbar kamera

Det är säkerligen många där ute som fotar en stor del av sina vardagsbilder med sin mobiltelefon och då och då svär över att de två kamerorna som den oftast är utrustad med inte håller samma kvalitet. Huawei har en lösning på det problemet.

Huawei Honor 7i är på många sätt lik Honor 7, men en väsentlig skillnad finns och den ligger i kameradelen. Dels har 7i fått en sensor med lägre upplösning, 13 megapixlar istället för 20. Men den har också fått kameran monterad på en liten sektion av telefonen som går att snurra runt så att den även kan riktas framåt. Så som många skärmar på kameror kan göra idag. Det betyder att samma kamera kan användas både framåt och bakåt.

Objektivet har en brännvidd på 28 millimeter och bländaren ligger på f/2. Förutom stillbilder kan kameran även filma i full HD.

Sedan tidigare har tillverkaren Oppo, en liknande lösning med sin modell N3.

Det är ännu inte helt klart när telefonen kommer till Sverige och vad den kommer att kosta. Det amerikanska priset sägs hamna på 250 dollar för den enklaste modellen och 300 dollar för den något fräsigare, ett pris som motsvarar ungefär 2300 kronor och 2600 kronor.