Prylnyhet

Metabones lanserar nya adaptrar för Sony E-bajonetten

Metabones har tidigare tillverkat flera adaptrar för att kunna använda objektiv med annan fattning än vad som finns på den aktuella kameran. Nu kommer den femte generationen av adaptrar som är tänkta att användas på Sonys E-fattning tillsammans med Canonoptik.

Av de fyra är två av dem främst tänkta för att användas på videokameror, dessa kallas förCanon EF-E mount T CINE Speed Booster ULTRA och Canon EF-E mount T CINE Smart Adapter. De två övriga,Canon EF-E mount T Speed Booster ULTRA II och Canon EF-E mount T Smart Adapter är alltså tänkta att monteras på Sonys kameror med E-fattning.

De två skiljer sig åt genom att den ena (Canon EF-E mount T Speed Booster ULTRA II)använder sig av en optisk konstruktion som ger större bländare (ett steg) och kortare brännvidd (gånger 0,7) på det monterade objektivet. Det som är uppdaterat från den tidigare generationen är bland annat att det nu finns en gummitätning som ska se till att hålla damm och fukt ute.

På adaptern sitter också en led-diod som visar vilket läge adaptern står i. Det går också att styra bildstabiliseringen om sådan finns i huset, från adaptern. Om objektivet kan skicka information om avstånd fungerar den femaxliga stabiliseringen, om inte fungerar endast den treaxliga. Både kontrastavkännande och fasdetekterande autofokus fungerar med adaptern (fasdetekterande fungerar dock endast på A7RII, A7II, A6500 och A6300).

Det finns också en funktionsknapp på adaptern som kan programmeras till 50 olika funktioner om adaptern används på A7-serien eller A6300/A6500.

I dagsläget har inga priser publicerats.