Prylnyhet

Nikon Coolpix S800C - Androidkameran

Idag presenterade Nikon sin nya Androidbaserade kompaktkamera S800c. Tack vare valet av plattform kan man ladda in alla icke-telefonbaserade appar som du kan ha i en vanlig androidtelefon och med detta följer många möjligheter.

Det bör sägas att det inte är den senaste versionen av android som kameran är baserade på, version 2,3 är det som återfinns i S800c. Anledningen till det är enligt Nikons produktexpert att de tittade på vilken version som hade varit stabilast och fungerat bäst, de kom fram till att det var 2,3 och valde därför att använda den i sin kamera. han ser det dock inte som omöjligt att det kommer att gå att uppdatera kameran i framtiden.

Kameran kan göra det mesta som du kan göra med en androidmobil, utöver just telefonbiten då den inte har plats för ett simkort. Däremot har kameran wi-fi och du kan därför använda alla andra appar som inte är telefonspecifika direkt i kameran så länge du har tillgång till ett trådlöst nätverk. Man kan till exempel ladda uppbilder direkt från kameran till facebook, instagram eller något annat socialt media. Är man uppkopplad mot ett nätverk kan man dessutom ringa via appar som Skype.

Själva kameran i S800c har en bakgrundsbelyst CMOS-sensor med 16 megapixlar och 10 gångers zoom, motsvarande 25-250 millimeter i småbildsformatet. På baksidan sitter en skärm på 3,5 tum via vilken man styr kameran. Skärmen kan användas för att både fokusera och ta bilder, om man inte vill använda avtryckaren det vill säga. Skärmen har en upplösning på 819 000 bildpunkter. Kameran har även bildstabilisering och filmar gör man med en maximal upplösning på 1080p.

Coolpix S800c kommer i vitt och svart och vill du ha en får du betala 3990 kronor. Säljstarten är den 27 september.