Prylnyhet

Nya RX10 III får ännu längre zoom

Sony populära RX-serie får ett tillskott i form av RX10 III. Den får längre brännvidd och bättre ljusstyrka än många av sina konkurrenter.

Sony har utrustat den uppdaterade RX10 III med samma sensor som i föregångaren RX10 II. Det ger möjlighet att filma i 4K eftersom 1"-sensorn har snabb utläsning. Den stora uppgraderingen till RX10 III är objektivet. Från 200 millimeter som längsta brännvidden slänger de nu in ett objektiv som ger hela 600 millimeter. Omfånget sträcker sig från 24 millimeter i vidvinkelläget. Bländaren ligger mellan f/2,4 till f/4 i teleläget.

Brännvidden är densamma som hos konkurrenten Canon G3X, men Sony har högre ljusstyrka (f/4 mot f/5,6). Sony har även, som tidigare nämnts, möjlighet till 4K, men också en sökare, något som Canonkameran saknar.

Upplösningen ligger på 20 megapixlar och föutom att filma i 4K kan man även spela in film med upp till 1000 bilder per sekund för extrem slow motion. RX10 III ger också möjlighet att filma i S-log2 gamma för de som vill kunna bearbeta sina videoklipp i efterhand, då det läget ger en lägre kontrast med större dynamiskt omfång, vilket är anpassat för efterbearbetning av materialet.

RX10 III ersätter inte RX10 II utan båda kamerorna kommer att finnas i sortimentet.

Kameran blir tillgänglig i april och riktpriset är satt till 1700 euro vilket motsvarar ungefär 15700 kronor.