Prylnyhet

Photonicz One – supersnabb och vädertätad LED-blixt under utveckling

En ny tillverkare av blixtar håller på att utveckla en helt ny blixt som med hjälp av LED-teknik får många spännande funktioner, dessutom blir den kompakt och vädertätad.

Photonicz One är en blixt som utvecklats av företaget Photonicz som är baserat i Kalifornien, grundat av fotografen, Alex Munoz. Den nya blixten använder sig av LED-teknik vilket ger olika fördelar. Bland annat kan den användas med maximal styrka vid den kortaste brinntiden som är 1/50000 sekund (i jämförelse med till exempel Profoto D2 som kan slå med 1/63000s). Den snabbaste synktiden är 1/32000s. Full styrka i den här blixten motsvarar ungefär 2500Ws. Förutom att den är snabb och stark är den förhållandevis kompakt, måtten är124 x 119 x 89 millimeter och vikten ligger på ungefär 1,5 kilo. Photonicz One är dessutom vädertätad och ska kunna stå emot både regn och smuts.

Blixten ska även klara av att hänga med en kamera som bränner av upp till 30 bilder per sekund och den ska kunna göra det med maximal styrka. Tack vare LED-tekniken har den heller inte någon uppladdningstid mellan blixtarna utan kan köra på i långa serier helt utan att behöva ladda.

Blixten har ett separat batteri (V-lock, som är kompatibelt med annan utrustning) som gör att man kan ta med blixten vart som helst och tillsammans med Photonicz egen radiosändare kan man utlösa blixten på upp till 1 kilometers avstånd.

För att fästa tillbehör används en adapter till Bowens S-bajonett. Blixten kan justeras antingen via fjärrutlösaren eller via enhetens pekskärm.

Photonicz One är ännu så länge ett Kickstarterprojekt, tanken är att de ska börja leverera blixtarna under våren 2018. Lägsta nivån om man vill stötta produkten på Kickstarter är 750 dollar, vilket motsvarar ungefär 6000 kronor.