Prylnyhet

Pulitzerpris-vinnare designar kameraväskor för kvinnor

"Snabb tillgång till proffskameran" var designtanken hos de två kvinnor som utvecklat Think Tanks nya kameraväskor avsedda för just kvinnor.

Pulitzerpris-vinnaren och fotografen Deanne Fitzmaurice har tillsammans med kameraväsksdesignern Lily Fisher utvecklats tre nya väskor avsedda för kvinnor.

Väskan Lily Deanne Lucido rymmer en digital systemkamera med en till tre objektiv och tillbehör, plus en upp till 8 tum stor padda. Lily Dianne Mezzo är mellanstorleken som klarar av ett större objektiv på huset, samtidigt som även en 11-tums laptop får plats i väskan. Lily Dianne Tutto är den största i trion, med möjlighet att få plats med två till fem objektv och en laptom i storleken 15 tum.

Gemensamt för de tre väskorna i läder är det stora långa blixtlåset för att öppna väskan, samt magnetstängningen för att få en så tyst öppnings- och stängningsfunktion som möjligt.

"Vi ville inte skapa en kvinnlig fotoväska som kan bära fotoutrustning, vi ville skapa en fotoväska för proffssegmentet som kan bära en kvinnas unika estetik", säger de i ett pressmeddelande.

Alla väskor kommer i två färger, "chestnut brown" eller "black licorice". Priserna är satta till 200 dollar för Lucido (ca 1800 kr), 250 dollar för Mezzo (ca 2250 kr) och 300 dollar för Tutto (ca 2700 kr).