Prylnyhet

Sigma DP2 har högre upplösning än Nikon D800

Ja, om man får tro Sigma själva och de testbilder de har visat så ska deras senaste kamera i DP-serien generera bättre upplösning och färgåtergivning än Nikons D800 trots en mindre sensorstorlek.

Sigma har i flera modeller använt sig av en sensorteknik som skiljer sig från det vanliga Bayermönstret (här kan du läsa mer om Foveonsensorn, som den heter).

På mässan CP+ i Kina träffade representanter från siten Imaging Resource med VD'n för Sigma för att visa hur bra sensorn presterade. På grund av att sensorn fånga rupp ljuset i tre olika lager istället för i ett lager, kan samma punkt på sensorn fånga alla tre olika färger vilket ska ge en bättre färghantering och i sin tur bättre upplösning.

På bilden ovan ser man hur bilden från Foveonsensorn saknar färgbruset som har uppstått i sensorn med bayermönster. I det här fallet jämför man med en D800. Det ser ju onekligen lovande ut för Sigmas kamera, men man bör väl tänka på att det här är testbilder från just Sigma så man kanske ska förhålla sig lite skeptisk tills kameran testats av objektiva testare.