Prylnyhet

Undervattenskamera dök upp efter sex år

Lindsey Crumbley Scallan från Georgia i USA tappade bort sin undervattenskamera på Hawaiisemestern 2007. Det var under ett nattdyk i Kaanapali som hon tappade bort sin kamera. Nu har den dykt upp igen – 960 mil från platsen där den försvann.

och hennes Canon Powershot i ett undervattenshus kommer snart att återförenas, efter att kameran har färdats 960 mil i vattnet under nästan sex år. I februari dök den upp på en strand i Taiwan, där en anställd vid China Airlines plockade upp den och började leta efter kamerans ägare.

Den amerikanska turisten

Tack vare att minneskortet med bilder var intakt så kunde Bruce Cheng från flygbolaget börja sitt detektivarbete med att försöka återlämna kameran till sin rätta ägare. Han kunde utifrån bilderna konstatera att de troligen var fotograferade på Hawaii och därför kontaktade han nyhetssajten Hawaii News Now, som i fredags rapporterade om fyndet och visade bilder från den upphittade kameran. Historien spreds snabbt över Facebook och i söndags stod det klart att det var Lindsey Crumbley Scallan som hade gjort en resa till Maui i augusti 2007. En gammal klasskompis till kamerans ägare kände igen henne på bilderna.

När Lindsey fickbeskedet att hennes kamera var återfunnen fick hon dessutom veta att China Airlines ville bjuda henne på en resa till Taiwanför att hämta kameran. Något som hon nu överväger om hon ska tacka ja till, även om hon precis har börjat ett nytt jobb. Hur som helst kan hon förhoppningsvis snart få njuta av sina semesterbilder från sommaren 2007.

Läs mer påHawaii News Now.