Prylnyhet

Uppgraderad mjukvara till Nikon D810 och Leica T

Både Nikon och Leica tyckte att det var dags att ge en av sina respektive modeller ett litet lyft med en uppdaterad mjukvara. Leica ökar hastigheten och Nikon ger D810 nya funktioner.

Uppdateringen i Nikon D810 till version C1.10 kommer att ge kameran möjlighet att bland annat starta och stoppa inspelningen av utmatad video i en extern spelare. Något som styrs via HDMI. Nikon har även fixat ett gäng buggar som funnits i kameran sedan tidigare, bland annat relaterade till information som visas på skärmen, problem med avtryckaren när live view var påslaget och problem med att använda HDR-funktionen.

Du kan ladda ner C1.10 här.

Leica T får, enligt Leica själva, dubbelt så snabb autofokus och tre gånger så snabb reaktionstid för pekskärmen. Något som borde göra en stor skillnad för hur kameran upplevs då många funktioner är kopplade till just pekskärmen. Uppdateringen gör också kameran komaptibel med objektiven till den nya Leica SL. Fattningen för Leica T är nämligen samma som för Leica SL. De objektiv som kommer att komma framöver kommer således att kallas TL om de är tänkta för aps-c-formatet och SL om de är tänkta för fullformatet. Under nästa år kommer Leica att släppa två fasta objektiv med TL-fattning, en 35mm f/1,4 och en 60mm f/2,8.

För att ladda ner den nya mjukvaran kan du klicka här.