Nyhet

Rockutställning med Rockfoto-Emma

Foto av Emma Svensson

Action, jämställt och rock’n’roll. Så skulle Emma Svensson, en av Sveriges mest kända rockfotografer, beskriva sin nya fotoutställning som hänger på Scandic Anglais i Stockholm mellan 12 och 30 april.

Publicerad

En mix av världskändisar och favoritfoton möter den som kommer till utställningen på Scandic Anglais där Emma Svensson nu visar sin första soloutställning i Stockholm. Vernissagen är 12 april och utställningen hänger till och med 30 april.

2002 började hon fotografera musikartister på scenen, 2003 skapade hon rockfoto.nu och fram till idag har hon fotograferat över 2000 konserter.

- Det var redan när jag fotograferade min första konsert som jag fick den där "wow" känslan. Jag var helt fast med en gång! En blandning mellan en spännande upplevelse och ett kreativt arbete. Den kombinationen är oslagbar säger Emma Svensson när hon beskriver varför det var just rockfoto hon föll för för tio år sedan.

Och sedan den där första konserten har det bara rullat på. Idag fotar hon även skivomslag och promotionbilder till olika band och artister.

På utställningen kan man skåda foton på världskändisar som till exempel Lady Gaga och Beyoncé men det är inte de stora namnen som lockar Emma.

- Jag har alltid gillat att fota nya spännande band mer än de stora artisterna, säger hon. På utställningen kommer man få se en blandning av världskändisar och mindre kända ansikten. På samma sätt som det är en jämställd blandning av män och kvinnor på fotona. Det såklart lika många tjejer som killar på bilderna, det var en självklarhet.

Utställningen hänger mellan 12 och 30 april och även om det här är Emma Svenssons första egna utställning i Stockholm så har hon tidigare hängt sina verk bredvid kända fotografer som Albert Watson, Anton Corbjin och Annie Leibovitz i utställningen A Star Is Born som visades på Folkwagn Museum i Essen, Tyskland.