Nyhet

Snudd på Sanyo

Sanyo släpper nu två nya kameror med tryckkänslig sensor plus knapp sensor för en vanlig avtryckare. En snudd räcker för att sätta igång fokuseringen. Xacti E60 och S60 är annars någorlunda snarlika med skillnader som skärmstorlek och bildstabilisering.

Publicerad

Xacti S60 är den mindre kameran av de två med sin 2.5 tum stora skärm och en tre gångers zoom motsvarande 35-105 millimeter på en småbildskamera. Dessutom klarar S60 att spela in röstnoteringar tillsammans med bilderna. S60 drivs med vanliga AA-batterier vilket kan göra denna till ett alternativ där laddare kan vara opraktiskt.

Xacti E60 å andra sidan stoltserar med både bildstabilisator och en tre tum stor högupplöst skärm med funktionen att kunna visa ett index med 36 bilder samtidigt. Dessutom stödjer E60 hela 58x zoom för de som vill kontrollera att fokus satt där det skulle. E60 har även 32MB inbyggd minne och drivs ned ett laddningsbart litium-jon-batteri.

Båda kamerorna är annars snarlika med sex megapixel, möjligheter att spela in filmsnuttar med en upplösning om 640x480 pixlar med ljud. De båda kamerorna har även en 9 punkters autofokus och ett super macro läge för att kunna ta bilder bara några centimeter ifrån motivet.

Kamerorna beräknas vara tillgängliga i maj.

580702