Kamera & Bild testar

TEST: Canon EOS 5D Mark IV – Flaggskeppets lillebror

Med ett urval av den senaste tekniken som vi bland annat hittar hos storebror 1D X Mark II – tillsammans med ny teknik – har ersättaren till Canon EOS 5D Mark III visat sig vara en värdig efterföljare. Vi har testat nya 5D Mark IV och tycker den är grym – på många sätt och vis.

Bildkvalitet

Jämför vi bilder på hög ISO med föregångaren Mark III så är det stor skillnad, framförallt i jpg-bilder direkt ur kameran, och det dynamiska omfånget har ökat nära två steg. Jämfört med Canon 1D X Mark II är den något sämre på hög ISO-känslighet, men har ungefär samma dynamiska omfång.

Den höga upplösningen ger fler detaljer, och film i 4K ser riktigt bra ut, liksom full-HD.

Sammanfattning

Funktioner, snabbhet och pålitlighet är något som definierar nya Canon 5D Mark IV. Den kan sin fokusering, har mängder av funktioner och är kort sagt en riktigt spännande prestandakamera proppad av ny teknik.

Detta är en av Canons viktigaste produkter, och det märks också att de lagt ned krut för att få ihop en kamera som kan det som de flesta efterfrågar – och lite till. På utsidan ser den ut som en 5D Mark III – men på insidan har det hänt många spännande saker. 

 

    Utställningar

    Senaste kommentarerna