Kamera & Bild testar

Canon Eos M10 – System för nybörjaren

TEST: Canon satsar mycket på att förenkla den vardagliga hanteringen i foto­graferandet. Bland annat med automatisk överföring av bilderna från kameran och smarta motivvalsprogram. Med tanke på detta är det naturligt med modellen M10 som är så förenklad det bara går.

Inga reglage med en massa siffror eller olika inställningar. Avskalad ovansida med tre val för auto, normalt och filmning. Det här är Canon Eos M10 – en kamera som tydligt riktar sig till den som inte gillar förvirrande reglage, eller kanske den som helt enkelt insett att man inte behöver hålla på och göra justeringar hela tiden för att kunna fotografera.

Utbudet av olika system på kameramarknaden är imponerande stort. Anledningen till det är viljan hos kameratillverkarna att göra mer kompakta kameror, men som ändå har utbytbara objektiv. Det har krävt att man hittat på nya system vilka har det gemensamt att det inte finns någon spegel framför sensorn som reflekterar upp objektivets bild till en optisk sökare.

Störst sensor

Bland alla dessa system placerar sig Canons M-system som ett av de med störst sensor. Det är positivt för bildkvaliteten men negativt för storleken på objektiven. Men viktigast av allt är nog att det är positivt för den som redan har EF-S-objektiv från Canon eftersom dessa är konstruerade för sensorstorleken hos Eos M10 och passar om man har en adapter.

 

    Senaste kommentarerna