Kamera & Bild testar

Test: Canon EOS 700D: Som en repris

Samma sensor, likadant utseende och nära på exakt samma specifikationer. Ja, nya Canon Eos 700D är en 650D, och borde egentligen kallas för just 650D Mark II för att markera att likheterna är slående.

Nya Canon Eos 700d är instegskameran som kom samtidigt som den enklare Eos 100d, men är något större och har något fler finesser. Men trots detta bjuder den på få nyheter från sin föregångare Eos 650d, och känns mest som en återanvänd repris. 

Kameran kom som sagt samtidigt som Eos 100d, men erbjuder något mer avancerade möjligheter, precis som de vi hittar hos Eos 650d: En sensor på 18 megapixel med möjlighet att fotografera med en iso-känslighet mellan 100 och 25600 iso.

Skärmen på 3 tum är tryckkänslig och vinklingsbar i två led, och har en upplösning på 1,04 miljoner bildpunkter. Film spelas in i full-hd i 30, 25 eller 24 bilder per sekund.

 

Något bättre bygge

Eftersom designen är nästan exakt som Canon Eos 650D, så är också känslan i greppet och att hålla kameran likadan. Detta är en positiv sak, eftersom reglage och knappar är smart placerade, greppet skönt format och möjligheterna man har med den tryckbara skärmen riktigt bra, något som jag återkommer till. Det enda som egentligen skiljer sig från föregångaren är att kamerahuset fått en något mattare finish – och enligt Canon själva klarar av smuts något bättre – och att programvalsratten på ovansidan nu går att rotera runt helt, vilket innebär att man slipper snurra tillbaka åt andra hållet för att nå inställningen längst bort.

Okej, det blev lite bättre, men dessa två nyheter känns inte direkt innovativa.

 

    Senaste kommentarerna