Kamera & Bild testar

Test: Nikon D5600 – en liten uppdatering

Nikon uppdaterar mellansegmentet med en ny 5000-modell. Nikon D5600 är en mindre uppdatering av föregångaren med bland annat bluetooth och NFC, plus några andra funktioner.
Del I

Som en kombination av Nikons mindre och större kameror ger 5600 en blandning av dessa – lätt, liten, smart och med intressanta möjligheter till inställningar och funktioner, men inte det där lilla extra som finns i modellerna i 7000-serien.

Sensorn är densamma som hos föregångaren, på 24,2 megapixlar och i APS-C-format, det som Nikon kallar DX-format. Den höga upplösningen på en kamera som denna gör att du får många pixlar i kompakt format, vilket är guld värt eftersom kameran följer med ut. Och det är också lite det som är tanken med D5600, eftersom de främsta nyheterna vi hittar i kameran har med uppkopplingen att göra, även om det finns några fler nyheter värda att nämna. 

Som sin föregångare

Designmässigt ser kameran ut precis som D5500 på alla sätt och vis. Kamerahuset är smalt och slimmat, och har blivit något lättare, men i övrigt är det lite som skvallrar om att det är en ny modell jämfört med föregångaren.

Greppet är riktigt bra på grund av både gummit, känslan i detta, samt djupet i greppet. Kameran har helt enkelt blivit smidigare.

 

Extra pekskärmsfunktion

D5500 fick en pekskärm när den kom, liksom denna har. Att den är vridbar är bara ett plus, och den går att vrida runt och fästa tillbaka i kamerahuset, eller vrida tillbaka så den skyddas.

Extra plus är funktionen för att använda tummen för att flytta fokuspunkt med, något som vi hyllade när vi testade Nikon D5500 under 2015. Sedan dess ser vi att konkurrenterna utvecklat metoden med fler inställningsmöjligheter, vilket vittnar om att funktionen är bra.

Nikon har även uppdaterat D5600 med funktionen för att snabbt bläddra igenom bilderna som finns på minneskortet via den nedre delen av skärmen. Det är helt enkelt bara att dra tummen vänster eller höger så bläddrar man igenom alla bilderna. Detta gör att man snabbt kan hitta bilden man söker om man ska visa någon annan.

 

 

    Sponsrad artikel från Nikon

    Senaste kommentarerna