Kamera & Bild testar

Test: 7 småryggor för fotofyllda heldagar

Så här inför sommarens alla fotoutflykter kan det vara dags att se över utrustningen. Om du ska vara ute långa dagar med din utrustning är en bra kameraryggsäck något som kan vara skillnaden mellan en trevlig dag och en snedvriden rygg.

Om du inte kommer att ha med dig mer än en kamera med ett monterat objektiv så kanske den här texten är överflödig för dig. En sådan utrustning brukar gå bra att stoppa ner i en vanlig väska eller bäras i sin rem. Men om det är en tung kamera eller om du har med dig ett extra objektiv eller kanske en blixt, ja då vill man gärna ha en väska som är avsedd för ändamålet. Det finns många bra axelväskor, men ska man bära runt på kameran länge så är inte dessa så skonsamma för ryggen. En ryggsäck eller slingbag är ett bättre alternativ för den som vill ha med sig sin utrustning en heldag. Vi har testat sju ryggsäckar som alla rymmer en mindre kamerautrustning. Några har också lite extra utrymme för en extra tröja eller kanske en liten matsäck om hungern gör sig påmind. 

Kraven man kan ställa på en ryggsäck som ska ta på sig uppdraget att omsluta ens utrustning och småpinaler är så klart olika beroende på vad man har för preferenser. Men några generella kriterier ska de ändå uppfylla. Bärsystemet ska vara bekvämt även om väskan är fylld. Samtidigt ska det vara lätt att komma åt kamerautrustningen så att inte väskan blir en anledning till att du inte fotograferar. Det är också en fördel om väskan inte skriker »kameraväska« eftersom det kan locka till blickarna från människor med mindre ärliga avsikter. Det bör sägas att vi inte testat väskorna så pass länge att vi kan säga något om hållbarheten på längre sikt, men i de fall något känns skört eller ohållbart så noterar vi så klart detta. 

 

 

    Senaste kommentarerna