https://www.kamerabild.se/artiklar/bilden-i-fokus/fanny-beckman-berattar-om-valdet-med-sina-bilder
547254
Bilden i fokus
sant
Bilden i fokusPlus

Fanny Beckman berättar om våldet med sina bilder

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/diptyk.jpg?itok=ib7wwFuD', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/diptyk.jpg?itok=ib7wwFuD', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/diptyk.jpg', w: 1951, h: 1390, title: ' ' },]

Totalbetyg

Fotografen, feministen och aktivisten Fanny Beckman har skapat en bildserie som vill lyfta tabun och uppmana till diskussion om en verklighet som alldeles för många upplever.

De ljusa och rena bilderna skulle kunna kännas ganska fridfulla, men det är svårt att hitta något fridfullt bakom motiven i Fanny Beckmans bilder från serien »Jag bara ramlade«. Med den vita bakgrunden och de vita kläderna är kontrasten ofrånkomligt skarp mot de rödlila blåmärkena, det torkade blodet och den rosa ärrvävnaden. Även om skadorna på bilderna är påsminkade är de en verklighet för mängder av kvinnor i Sverige och världen. Att sprida kunskap om och föra upp ämnet till diskussion är målet med de åtta bilderna i serien. 

167315513313063_3252825358095381