https://www.kamerabild.se/artiklar/intervjuer/bilder-som-understryker-budskapet
247545
Intervjuer
Intervju

Bilder som understryker budskapet

Sköna kurvor. Jobb för Runners World i Utah, USA. Vägen leder ned för en vass och brant bergssida. Peder gillar att fånga den lilla människan i den här typen av miljöer. Litenheten, det osjälvklara, skapar intresse och formstarka kontraster. Foto: Peder Sundström

Totalbetyg

Peder Sundström har med sig kameran överallt, för han vet aldrig när bilden attackerar. Han är fotografen som söker efter harmoni och renhet både i äventyret och i stillheten. Egentligen spelar motivet inte den största rollen – i Peders bilder handlar allt i stället om form.
  • Publicerad 12 år 8 månader
    2009-11-23 06:29

Solen skiner i ett höstskönt Stockholm. Peder Sundström är här i affärer för att rekognosera inför ett jobb och genomföra ett antal kundbesök. Vi har i rask takt promenerat från Clarion Hotel Sign på Norra Bantorget, förbi T-centralen och sicksackar oss nu fram genom Gamla Stan. Klockan har precis passerat halv tio och de trånga gränderna är överraskande lättframkomliga. Av alla vi passerat är det bara vi som har kameror lättillgängligt synliga.

 

Bara fotograf och grafiker

Peder Sundström har gjort sig ett namn som rese- och äventyrsfotograf. Han har alltid varit intresserad av att resa och uppleva nya kulturer och delar intresset kring skidåkning, cykling och klättring med sina sportande motivval.

Det är utmaningarna som Peder går igång på, att skapa grafiskt rena och välkomponerade bilder ute på fältet, även om arbetssättet nog snarare drar åt reklamfotografens än dokumentärfotografens. I stället för att presentera tio liknande bilder från ett fototillfälle väljer han själv ofta bara ut den enda bästa.

Läs fortsättningen och se alla bilder i PDF-dokumentet.