https://www.kamerabild.se/artiklar/intervjuer/ida-c-nilsson-n-ra-de-vilda-djuren
305463
Intervjuer
Intervju

Ida C Nilsson: Nära de vilda djuren

Foto: Ida C Nilsson
[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/553282.jpg?itok=cPvkC21j', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/553282.jpg?itok=cPvkC21j', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/imported/553282.jpg', w: 470, h: 313, title: 'Foto: Ida C Nilsson ' },]

Totalbetyg

Med hängivenhet kommer man långt. Ida C Nilsson jobbar till vardags som ekonomi-ansvarig på en bilfirma, men lägger ner själ, hjärta och stora summor pengar på att fotografera djur. Just nu arbetar hon med att sammanställa sitt examensarbete i naturfoto, och därefter följer troligen både bok och utställning.
  • Publicerad 11 år 10 månader
    2010-03-06 14:13

– Man måste leva när man har chansen, säger Ida C Nilsson.  Det är en livsfilosofi som onekligen hjälper henne att orka med ett heltidsjobb som ekonomiansvarig på en bilfirma i Skåne och studier i fotografi vid sidan om. Hittills har Ida hunnit med tre års pluggande och ska nu slutföra examensarbetet på Axxells fotoutbildning i Finland.

– Det bästa med utbildningen har varit studieresorna. Och det är tack vare utbildningen som jag kommit fram till att det är just djurfotografi jag vill koncentrera mig på.

Innan hon började på Axxells gick hon en kurs på fotoskolan i Lund och lärde sig att behärska kamerautrustningen. Det var en god strategi då naturfotokursen på Axxells mer fokuserat på annat. Att lära kursdeltagarna att arbeta i olika miljöer till exempel. Tack vare studieresorna har Ida rest till platser hon kanske inte hade besökt annars.

Bifogade filer