https://www.kamerabild.se/artiklar/intervjuer/konsta-punkka-sa-kommer-han-nara-de-vilda-djuren
547607
Intervjuer
sant
IntervjuPlus

Konsta Punkka: Så kommer han nära de vilda djuren

● BILDSPEL »Det bästa tricket med att fotografera vilda djur är ofta att fotografera djur som lever närmare människor. De djuren har ett mer naturligt förhållningssätt till människor«, säger Konsta Punkka.

Totalbetyg

Som ett porträtt av djuret – så vill den finske fotografen Konsta Punkka fånga sitt motiv. »Jag tycker man ser så mycket dokumentärbilder av djur i deras livsmiljöer. Jag vill istället skapa uppmärksamhet genom att förmedla känslor i bilderna«, säger Konsta som på sistone har haft den nya Nikon Z7 II med sig ut i fält.

Med bilder av ekorrar slog han igenom på Instagram, då när det sociala bildmediet ännu var ganska färskt. Den finske fotografen Konsta Punkka hade fram till dess mest ägnat sig åt musik, både utövat själv men också genom att fotografera spelningar. Men Instagram fick honom att ändra inriktning.

– Jag började lägga upp naturbilder där, som jag fotograferade som en hobby. I skogen bakom huset fotograferade jag ekorrar och folk blev »hooked« av att se bilderna. Så småningom kom de även att involvera andra större djur och landskapsbilder, säger Konsta från sitt hem i Helsingfors. 

Som plusmedlem får du

  • Omedelbar & obegränsad tillgång till denna och alla artiklar
  • Fördjupande reportage, fotoskolor, guider & mycket mer
  • Inbjudningar till VIP-event
  • Exklusiva erbjudanden från våra samarbetspartners

Systembyte på gång september 2023

För tillfället går det inte att köpa plusmedlemsskap. Vi planerar att vara igång igen inom kort.

167315513313063_3820761394635105