https://www.kamerabild.se/artiklar/intervjuer/martina-warenfeldt-mer-an-ett-fotografi
547516
Intervjuer
sant
IntervjuPlus

Martina Wärenfeldt: Mer än ett fotografi

● BILDSPEL Martina Wärenfeldts konstporträtt har en målad känsla i sig, vilket hon tycker ger en annan effekt.

Totalbetyg

Cirkeln är sluten för porträttfotografen Martina Wärenfeldt. Från barndomens konstnärsdrömmar till att hon i dag skapar fotografiska konstporträtt. »Jag kan inte måla, men att kunna skapa det med bilder har fångat min uppmärksamhet«, säger Martina som med en målad känsla i sina fotografier har haft stora framgångar i flera foto­tävlingar. För Kamera & Bild berättar hon om knepen bakom en lyckad ­porträttbild.

– Är det tuffa tider har jag väl alltid varit sådan att jag blir revanschsugen. »Nej, nu jävlar« säger jag och spottar i nävarna. Så brukar det ordna sig. 

Vi pratar förstås om pandemin, Martina Wärenfeldt och jag. Det är ju så samtalen börjar nu för tiden. Väder och vind har ersatts av coronasnack. 

– Den första månaden var jag lite apatisk, men i april, maj blev jag väldigt aktiv och attackerade marknaden med nya paket. Jag gjorde ett som jag kallar »Mommy and Me« där den första som bokade fick 50 procent rabatt, nästa 40 procent och så vidare. Det sa bara smack-smack så hade jag bokat fem paket, berättar Martina som driver Mstudio.

167315513313063_3783523821692196