https://www.kamerabild.se/artiklar/intervjuer/minna-ridderstolpe-barn-ar-dragplaster-for-bra-bilder
546588
Bilden i fokus
sant
Bilden i fokusPlus

Minna Ridderstolpe: »Barn är dragplåster för bra bilder«

Lägenheten i sig uppelevdes som väldigt ljus men för en kamera var den mörk. Hela fotograferingen gjordes på iso 6 400 utan tillsatt ljus.
[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/sundbyberg_5.jpg?itok=fXCEfoyV', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/sundbyberg_5.jpg?itok=fXCEfoyV', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/sundbyberg_5.jpg', w: 2000, h: 1333, title: 'Lägenheten i sig uppelevdes som väldigt ljus men för en kamera var den mörk. Hela fotograferingen gjordes på iso 6 400 utan tillsatt ljus. ' },]

Totalbetyg

Vitt, rent, vidvinkligt så att det förslår. Varje liten pinal är placerad med minutiös noggrannhet. Samt en skål med citrusfrukter, helst citroner så klart. Så är det du är van att se dem, mäklarbilderna som ska sälja någons nya hem. När Minna Ridderstolpe tog sig an mäklarbilder blev det en helt annat typ av fotografier.

Minnas fotografiska nisch är att hon fotograferar familjer. I deras hem, i deras vardag. Okonstlat och utan krusiduller. Det här lockade Fastighetsbyrån när de skulle lansera en kampanj för att presentera ett nytt verktyg där säljaren av en bostad får berätta om sin bostad med egna ord. Ett försök att göra bostadsförsäljning lite mer personlig och inte bara den blankpolerade, superstylade och ytliga presentation som har varit den rådande trenden under många år. De tog därför kontakt med Minna för att få henne att fotografera några bostäder som skulle säljas. 

Läs hela artikeln – bli plusmedlem
167315513313063_2398882933489632