https://www.kamerabild.se/artiklar/reportage/kamera-bilds-fotoresa-fran-anderna-till-amazonas
547678
Reportage
sant
ReportagePlus

Kamera & Bilds fotoresa: Från Anderna till Amazonas

Totalbetyg

Mystik, historiska vingslag och färgsprakande kultur var några av ingredienserna som deltagarna på Kamera & Bilds och Zoom Fotoresors resa till Peru fick uppleva. Bland höjdpunkterna fanns världsarvet Machu Picchu, det högt belägna Rainbow Mountain och alla fantastiska djur i nationalparken Manús låglandsregnskog.

Denna resa ägde rum hösten 2019, innan den nu pågående pandemin. 

 

Det droppar fortfarande något utanför fönstret efter att vädret bestämt sig för att göra sig högt hörd hela natten. Plopp, plipp, plopp. Det är nästan så att det låter som ett okänt djur, ett djur som jag aldrig sett eller känner igen. Kanske letar sig mina tankar dithän just för att resan till Peru har så många spännande ingredienser i sig, där exotiska djur är en av dom. Och som vanligt för mig så har drömmarna blivit allt tydligare, närmare och mer talande, när nya och spännande äventyr väntar de kommande dagarna. 

 

Foto: Anne Lindgren
Runt om i Cusco besöker vi imponerande byggnationer av perfekt slipade stenblock.

 

Gårdagen här i Cusco var fylld av foto och vi alla fick en försmak på resans kommande innehåll. Staden ligger på 3400 meters höjd, vilket gav flera imponerande fotomöjligheter när vi färdades både över och mellan de vackra berg som utgör Inkas heliga dal – Urubambadalen. Och visst slog historiska vingslag mot oss när vi besökte Maras, staden som redan innan Inkas storhetstid gjort sig känd för sina saltdepåer som gemensamt sköts om av lokalbefolkningen i ett uråldrigt och rättvist system.

gr:rror validating access token: Sessi