https://www.kamerabild.se/artiklar/reportage/reportage-ventyraren-christian-als
361291
Reportage
Reportage

Reportage: Äventyraren Christian Als

Totalbetyg

Från sin lägenhet ett stenkast från Köpenhamns Hovedbanegård har Christian Als precis kört de tio minuterna till Baghuset på Nansensgade 47. Där pågår en karateträning som han ska fotografera, ett av dagens första uppdrag för Berlinske Tidende. Ett typiskt rutinuppdrag. Stjärnskottet Christian Als ska nämligen försöka dra ned på äventyren under arbetstid.
  • Publicerad 10 år 3 månader
    2010-06-10 07:20

Efter några artiga handslag ligger han ned på det svajiga och svettluktande gymnastikgolvet och fotograferar. Bilderna ska illustrera en featuretext som handlar om att intresset för karate ökat i Danmark. Svetten lackar och bara fötter dansar omkring Christians kamera.

Det finns inget glamouröst över jobbet, utom möjligen stjärnglansen av att flera i klubben är god vän med Dolph Lundgren. Det här är som sagt ett rutinuppdrag och precis här vill Christian Als vara just nu. Han har dagen innan tackat nej till en reportageresa till Indien för att stanna kvar i Köpenhamn och jobba med vadhelst tidningen ber om. På ett danskt ölkafé i närheten berättar han varför.