https://www.kamerabild.se/artiklar/reportage/skarmteknik-jakten-pa-ratt-farg
546750
Reportage
sant
ReportagePlus

Exklusiv intervju: Chris Bai om skärmteknik & jakten på rätt färg

Chris Bai.
[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/chris_bai.jpg?itok=CZmBwQvb', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/chris_bai.jpg?itok=CZmBwQvb', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/chris_bai.jpg', w: 2000, h: 1452, title: 'Chris Bai. ' },]

Totalbetyg

Hur går tankarna hos en tillverkare när man utvecklar nya bildskärmar för fotografer? Vad är viktigt och varför? Kamera & Bild har fått en exklusiv intervju med färgexperten Chris Bai, som även är en av utvecklarna bakom BenQ:s bildskärmar.

Rätt färgåtergivning är förstås viktigt vid tillverkningen av bildskärmar ämnade för fotografer. Men i det stora hela är färgerna också bara en del av alla delar som måste blir rätt på en skärm för att upplevelsen ska bli bra – framförallt om skärmen används av professionella fotografer som spenderar lång tid framför sitt arbetsredskap i det digitala mörkrummet. Då blir även ergonomi, design, utformning och materialval viktiga.

167315513313063_2590314884346435