Så har animeringarna förändrats på spelautomater

Spelautomater på nätet har haft en otrolig utveckling sedan den första slotten lanserades i slutet på 90-talet.

Spolar vi fram tiden till idag är det ofta grafiska mästerverk med genomtänkta detaljer och häftiga effekter. Slots brukar också ha introfilmer som berättar om historien bakom spelautomaten, inte minst i film och tv-slots. Vi ska titta närmare på hur animeringarna har förändrats på slots genom åren.

Klassiska enarmade banditer

Här ser vi en spelautomat från Play’n GO. Detta var den andra slotten som den svenska speltillverkaren lanserade i form av Ace of Spades. Som vi kan se har de försökt eftersträva en verkligt klassisk spelautomat med få med hjul som var populära i Las Vegas på 70- och 80-talet.Det ska sägas att än idag lanserar vissa speltillverkare väldigt enkla slots för att ge en känsla av retro. Men det har samtidigt blivit allt mer populärt med mer avancerade slots som har häftiga visuella effekter och många funktioner som ger ytterligare en dimension i spelautomaten.

Nya moderna videoslots

Detta är en annan relativt ny slot från samma speltillverkare. Här visas en liten intro film i början av spelautomaten. Dessutom ser vi nedan att hjulen har fem rader, symbolerna utgörs av häftig grafik och det finns en bakgrund som höjer spelupplevelsen.

De flesta videoslots har idag fem stycken hjul med tre rader. Det är relativt standard. Därmed har det adderats hjul på spelautomaterna jämfört med tidigare där det var vanligare med tre hjul och tre rader. Fler symboler ger också fler vinstlinjer i spelautomaten.

Häftiga animationer

En slot kan också ha häftiga animationer och mer påminna om en serietidning. Så är exempelvis fallet i Jack Hammer 3, den tredje spelautomaten i Jack Hammer-serien från NetEnt. Här är det fler hjul men mindre symboler och en låst rad överst.

Det finns idag hundratals varianter. Oavsett om man spelar från mobilen och utforskar nätcasino utan registrering, eller prioriterar att spela från en dator, finns det mängder av alternativ att utforska. Världen av slots fortsätter att utvecklas och vi lär få se ännu fler spektakulära animationer i framtiden.