https://www.kamerabild.se/blogg/de-h-r-kamerorna-stj-ls-mest
543262
Blogg
Foto

De här kamerorna stjäls mest

Totalbetyg

Lenstag är ett företag där man kan registrera sin utrustning för att lättare få tillbaka den om den skulle bli stulen. De har nu satt ihop statistik över sina kunders stulna utrustning 2013.

Att kamerautrustning är kostsam och därmed attraktiv för de med mindre ärliga avsikter kommer troligen inte som någon nyhet för många. Att bli av med en kamera eller ett objektiv är lätt hänt om man inte är försiktig i osäkra miljöer. 

Vad tjuvarna väljer att ge sig på för utrustning skiljer sig ockås åt, som man kan se är Nikon D7000 den mest stulna kameran i år medan Canons 70-200 f/2,8L IS USM II är det mest stulna objektivet. 

Det vanligaste sättet att bli av med sin utrustning är om man lämnar den i bilen och får inbrott i den. Näst vanligast är inbrott i hus eller lägenhet. Det man kan lära sig av att se dylik statistik är att se till att alltid ha sin utrustning under uppsikt om man är ute och inte lämna den i bilen om man måste lämna bilen en längre stund. Det är troligen också en fördel att inte ha kameror liggande framme hemma i lägenheten eller huset.