https://www.kamerabild.se/blogg/f-rsta-intrycken-av-canon-7d-mark-ii-ruggigt-snabb
543919
Blogg
Foto

Första intrycken av Canon 7D Mark II – ett riktigt lyft

● BILDSPEL

Totalbetyg

Kamera & Bild har fått tag i det första, och än så länge enda, exemplaret av Canons nya 7D Mark II för test. Här kommer några första intryck av den nya entusiastvärstingen.

Det var hög tid för Canon att uppdatera sin entusiastkamera 7D. Och det är en uppdatering som heter duga. När kameran släpptes skrev vi mer om de nya specarna. 

Förutom att det är en ny sensor med högre upplösning, något som man inte direkt märker av när man fotograferar så har processorkraften utökats rätt rejält. Det här visar sig bland annat i den nya fokuseringen, som hästammar från 1D X och 5D Mark III, den är riktigt bra och med hjälp av de 65 fokuspunkterna täcker den en väldigt stor del av sökarbilden vilket är väldigt bra. Det är lätt att sätta fokuspunkten där man vill ha den utan att man behöver fokusera och sedan komponera om bilden för att fokuspunkten sitter på fel ställe. Smart!

Processorkraften medger även en högre serietagning, nu är den uppe i 10 bilder per sekund, fotar man råformat så tar det runt trettio bilder innan den tröttnar, men fotar man jpg kan man hålla på tills minneskortet är fullt eller tills man själv har tröttnat. Riktigt imponerande faktiskt. 

7D Mark II har också Dual pixel af, något som finns även i 70D. Det innebär att kameran kan leverera följande autofokus när man filmar, något som sker väldigt mjukt och fint när man har STM-objektiv monterade. Med 7D Mark II kan man dessutom välja hur snabbt kameran ska fokusera om. 

Kameran har ett rejält grepp som ligger bra i handen. En nyhet med konstruktionen är att den är tåligare än tidigare och den känns faktiskt rejälare. AF-knappen har fått en tydligare känsla som gör att den är lättare att hitta när man har kameran mot ögat. En annan nyhet är att elva knappar är programmerbara vilket gör att det är enkelt att få de funktioner man vill ha på knapparna. 

När man abnvänder kameran så märker man alla hastighetsökningar, fokuseringen är snabb, serietagningen känns nästan som en riktigt proffskamera. 

Allt som allt verkar det här vara en kamera med stor potential för entusiasterna. Det ska bli intressant att se vad den går för under testperioden. 

Givetvis kan du läsa hela testet i nästa nummer av Kamera & Bild.