https://www.kamerabild.se/blogg/fotograf-vill-k-pa-bilder-till-sin-portfolio
543329
Blogg
Foto

Fotograf vill köpa bilder till sin portfolio

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/craigslistridiculous_0.jpg?itok=mfN6DyTS', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/craigslistridiculous_0.jpg?itok=mfN6DyTS', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/craigslistridiculous_0.jpg', w: 673, h: 363, title: ' ' },]

Totalbetyg

I vanliga fall brukar en nystartad fotograf arbeta gratis eller utnyttja vänner och bekanta för att få ihop till en bra portfolio som de sedan kan använda för att få mer välbetalda jobb. Men en amerikansk fotograf tänkte sig en lite annorlunda start på sin karriär.

Craigslist är ungefär som Blocket.se, en sajt där man kan annonsera om lite vad som helst. Det där med "lite vad som helst" tolkade en amerikansk bröllopsfotograf bokstavligt. Han skriver i sin annons att han är just startat sin fotografiska yrkesbana. Visserligen har han redan fotograferat ett par bröllop, men för att hemsidan ska se lite proffsigare ut vill han gärna köpa bilder från andra fotografer. 

Det får inte vara några loggor på bilderna och fotografen som faktiskt tagit bilderna kommer inte att få någon byline. Men den aspirerande bröllopsfotografen lovar dock att han inte kommer att påstå att det är han som tagit bilderna heller. 

För att få en bra samling bilder är han redo att betala runt 75-120 dollar. 

Tror ni att han får några svar på sin annons?