https://www.kamerabild.se/blogg/p-testb-nken-nikon-d7200-och-pentax-ks-2
544245
Blogg
Foto

På testbänken: Nikon D7200 och Pentax KS-2

Totalbetyg

Just nu håller vi på att testa Nikons senaste dslr D7200 och Pentax lilla vädertätade KS-2. Här får du en liten försmak av vad vi tycker så här långt.

Pentax KS-2

Det här är alltså uppföljaren till den aningen rymdskeppsliknande KS-1 som kom för ett drygt halvår sedan. Om uppgraderingen beror på att KS-1 inte blev så populär som det var tänkt eller inte, vet jag inte. Men futurismen i designen har tonats ner och ett par användbara funktioner har bakats in. 

När man greppar kameran så är den ganska bulkig, trots sin lilla storlek. Enligt Ricoh är det den minsta dslr-kameran med vädertätning, något som man blivit van vid att se i Pentax-kameror. I mångt och mycket är den en nedbantad K-3, men med lite nya funktioner och sänkt hastighet. Wifin fungerar bra och den roterbara skärmen är också smidig. Vi får se hur den klarar sig resten av testet. 

 

Nikon D7200

Jag betvivlar inte att Nikon säkert kommer att sälja många D7200. Den ligger bra till både prismässigt och prestandamässigt. Tidigare modeller har varit populära och det finns egentligen inga anledningar till att den här inte ska bli det också. 

Sensorn är ju samma som i föregångaren, men den har tweakats och hårdvaran runt sensorn har förbättrats, vilket de också hade gjort med D5500 där vi såg stora förbättringar i bildkvaliteten. Så man kan ju hoppas att det blivit ett lyft även här. Andra förbättringar ligger i mång och mycket i den nya processorn som drar mindre ström och ökar prestandan. Många saker är lånade från modeller som står över denna i hierarkin och bland annat autfokussystemet har renda visat sig snabbt och säkert. 

Wifi och NFC finns så klart också och appen är samma som tidigare vilken fungerar bra. 

Vill ni läsa mer om dessa två kameror och hur de klarade sig i vårt test så får ni kolla in nummer 5 av Kamera & Bild som kommer ut den 5e maj.