https://www.kamerabild.se/fotoresor/fanga-tjeckiens-boljande-landskap-med-anki-hammar
548283
Fotoresor
falskt
Fotoresa

Fånga Tjeckiens böljande landskap med Anki Hammar

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/tjekiens-boljande-landskap-zoom-fotoresor-111.jpg?itok=VLfO-dHJ', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/tjekiens-boljande-landskap-zoom-fotoresor-111.jpg?itok=VLfO-dHJ', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/tjekiens-boljande-landskap-zoom-fotoresor-111.jpg', w: 1920, h: 1280, title: ' ' },]

Totalbetyg

Följ med naturfotografen Anki Hammar på Kamera & Bilds och Zoom Fotoresors fotoresa till Tjeckiens böljande landskap 19–23 oktober 2022! Här finns vackra böljande vidder där landskapet bildar spännande linjer att fånga – på resan för dig som vill utmana och utveckla din lanskapsfotografering.

Vackra böljande vidder där landskapet bildar spännande linjer, höstdimma och höstklädda alléer som skär genom landskapet är några av de fotomöjligheter som Tjeckiens kanske vackraste område, Mähren, erbjuder dig som landskapsfotograf. Detta är resan för dig som vill utmana och utveckla ditt landskapsfotande på en vacker plats och som inte många har besökt. 

I samarbete med Zoom Fotoresor och under ledning av landskapsfotografen Anki Hammar kommer vi att inspirera och utmana dig till att använda ljuset och skuggorna som bildas för att skapa bilder där landskapets former, linjer och konturer leder betraktaren genom bilden.  

 

LAND: Tjeckien 

FOTO: Landskap

RESELÄNGD: 5 dagar

DATUM: 19–23/10 2022

DELTAGARE: 8-15

PRIS K&B-prenumerant: SEK 19.900:- (21 900:-)

 

 

Under några dagar utforskar vi tillsammans ett område fyllt av fotografiska möjligheter där de kuperade landskapet sträcker sig så långt ögat når. Det landskap som möter oss genom sökaren blir ännu vackrare i det mjuka kvälls- och morgonljuset och möjliggör intressanta bildkompositioner under mycket gynsamma ljusförhållanden. 

Du bokar resan genom denna länk ringa Zoom Fotoresor på telefon 0470-466 40.   

 

RESANS HÖJDPUNKTER

 • Ett av Tjeckiens vackraste områden.
 • Böljande kullar klädda i höstfärger.
 • Ett landskap fyllt av vinrankor, alléer och vackra kapell.
 • Lär dig skapa abstrakta bilder med linjer.
 • Utmanande fotouppgifter.
 • Inspirerande föredrag av Anki Hammar.
 • Fotouppdrag och handledning av Anki Hammar.
 • Reportage med deltagarnas bilder i tidningen Kamera & Bild.

 

MÄHREN I TJECKIEN

I de södra delarna av Tjecken söder om Brno ligger ett av landets vackraste områden Maravia eller som det heter på tyska, Mähren. Bland besökare många går området under namnet Moraviska Toscana, för att landskapet liknar Toscana i Italien.Området är känt för sitt vackra landskap med långsträckta svepande kullar och sina vackra vyer som lockar såväl fotografer som vandrare och cyklister. Området är känt för sina vingårdar som passar in perfekt i landskapet.

Boendet i Tjeckien är på Hotell Skanzen

PROGRAM

19–23 OKTOBER 2022

DAG 1, (19/10) – ANKOMST TILL MÄHREN. FOTOGRAFERING

Vid lunchtid möts vi upp på flygplatsen i Wien av Anki Hammar och en värd från Zoom Fotoresor. Efter att ha lämnat Wien bakom oss och passerat gränsen till Tjeckien når vi det som av många kallas för Tjeckiens vackraste område, Mähren. Ett område som de kommande dagarna ska ge oss fantastiska fotomöjligheter och utveckla oss som landskapsfotografer. Efter att ha checkat in på vårt hotell kommer Anki att hålla ett föredrag med bilder från de områden och platser vi kommer att besöka tillsammans. Du kommer härmed att få en överblick av de möjligheter som de olika platserna kommer att ge, allt för att du ska få ut det mesta av fototiden ute i fält. Efter att ha fyllts med inspiration gör vi vår första fotografering. Dagen avslutas med en gemensam välkomstmiddag. (M)

DAG 2-4, (20–22/10) – FOTOGRAFERING I TJECKIENS VACKRASTE LANDSKAP

Under dagarna utforskar vi ett vackert landskap som domineras av böljande kullar, vilka bryts av med ensamma träd, alléer och vackra kapell som tillför en extra nivå i det stora landskapet eller bara som ett utsnitt om man zoomar in med ett teleobjektiv. Du kommer att utmanas till att vara kreativ och att experimentera med det mjuka ljuset och de långa skuggorna när de sköljer över landskapets alla färger. Du kommer att få lära dig hur du ska läsa ljuset och skuggorna för att förstärka kullarnas konturer men också hur man kan arbeta med landskapets linjer och former för att skapa en bild som leder betraktaren genom bilden. Ju mer tid vi spenderar ute i fält, desto mer bildmöjligheter lär vi oss att se och ibland kan något så enkelt som områdets många vinrankor skapa en bild som både är grafiskt tilltalande men också berättar något om området för betraktaren. För att utmana ditt fotografiska seende kommer Anki att dela ut uppgifter som ska får dig att tänka till för att få ut maximalt av landskapet och på bästa sätt föra över det du ser framför dig till bilder. Vi kommer även att prova på gårdens viner samt få möjlighet att köpa vin.

När vi inte är ute och fotograferar kommer vi att arbeta med våra bilder i datorn och ha gemensamma diskussioner för att ytterligare kunna förbättra våra bilder av Tjeckiens vackra höstlandskap. Någon av dagarna kommer vi även att besöka en vingård för att uppleva och dokumentera hur man jobbar med vinproduktionen. Vår sista kväll tillsammans äter vi en avslutningsmiddag, sammanfattar våra dagar och hör med spänning på när Anki utser ”Resans bild” som går vidare till finalen i ”Årets bild 2022”. (F, L, M)

 

DAG 5, (23/10) – HEMRESA

Efter frukost åker vi tillbaka till Wien för eftermiddagsflyg hem på egen hand. (F)

Anki Hammar, fotograf.

ANKI HAMMAR – Naturfotograf

Anki Hammar är född 1965 i Stockholm och de senaste åren har fotografi dominerat hennes liv. Anki har alltid gillat att vara ute i naturen och sitt fotointresse har funnits med sedan tonåren. Sedan 2004 har hon använt sig av digitala systemkameror och jobbar även med efterarbete i LR och PS.

De små landskapen i sin närhet fascinerar, men även dramatiska fjäll- och kustlandskap intresserar med dess färger, ljus och linjer. Att fånga ögonblicket är som magi för Anki. Anki fotograferar mest i Sverige, besöker olika naturreservat och nationalparker, men gör även en del resor med fotografering som huvudsyfte. Hon har varit publicerad i tidningar och haft flera utställningar och bildföreläsningar. Läs mer: www.ankihammar.se

PRIS & BOKNING

Kamera & Bilds prenumerant: SEK 19 900:-*Icke prenumerant: SEK 21 900:-* * Boka din Kamera & Bild prenumeration genom att klicka här och få tillgång till det speciella pernumerantpriset på resan. 

 

Priset inkluderar:

 • Busstransporter enligt program.
 • Inkvartering i dubbelrum enligt program.
 • Måltider enligt program (F=Frukost, L=Lunch, M=Middag).
 • Fotoaktiviteter enligt program.
 • Medverkan av Anki Hammar.
 • Bildbearbetning, bildkritik och föredrag av Anki Hammar.
 • En värd från Zoom Fotoresor.
 • Hotell- och andra lokala skatter och avgifter.
 • Färdhandlingar och praktisk reseinformation.

  

Priset inkluderar ej: 

 • Flyg till Wein.
 • Enkelrumstillägg: SEK 1 600:-
 • Kostnader av personlig karaktär som måltidsdryck etc.
 • Avbeställningsskydd/reseförsäkring. För mer information, se vår webb under ”Övrigt”.
 • TRANSPORT
 • Flyg till Wien på egen hand. Du bör vara på flygplatsen ca 12.00 den 5/10. Hemresan kan ske tidigast ca. kl. 15.00 den 9/10.

 

Om du/ni önskar hjälp med att boka flyg eller vill ha hjälp med extra hotellnätter bistår vi mer än gärna med detta. Du är välkommen att ringa oss på telefon +46 470 466 40, maila oss på info@zoomphototours.com eller meddela detta när du gör bokningen.

 

 

FAKTA

Målgrupp: Fotografer om är intresserade av att utveckla sig i landskapsfotografering. För att få ut så mycket som möjligt av resan rekommenderar vi viss fotovana.

Min/max antal: 8/15

Kalkylkurs: CZK 0,39 (per den 12/4 2021).

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under Övrigt.

 

KAMERAUTRUSTNING

 • Din digitalkamera
 • 70-200 mm eller annat zoom-objektiv upp till 400 mm.
 • Vidvinkel, exempelvis 24-70 mm
 • En- eller trebensstativ.
 • En dator med Photoshop eller Lightroom.
 • Extra batterier, laddare etc.

 

 

BOKNING

Du bokar resan genom denna länk ringa Zoom Fotoresor på telefon 0470-466 40.   

gr:rror validating access token: Sessi