https://www.kamerabild.se/fotoresor/fj-llens-vyer-med-claes-grundsten-och-kamera-bild
545966
Fotoresor
Fotoresa

Fjällens vyer med Claes Grundsten och Kamera & Bild

Totalbetyg

Fånga det bästa av Abiskos natur tillsammans med landskapsfotografen Claes Grundsten.

Följ med på en fotoworkshop i landskapsfotografering till Björkliden och Abisko med Claes Grundsten, en av Sveriges mest kända landskapsfotografer med ett flertal fotoböcker och utmärkelser på meritlistan. Abisko är en av de äldsta och mest kända av våra nationalparker, ett fantastiskt område som många fotografer återvänder till år efter år.

Claes Grundsten.
Det goda klimatet betyder mycket. Abisko är en av landets soligaste platser och ligger i regnskugga bakom de västra fjällen. Nationalparken omfattar en bred dalsänka med fjällbjörkskog, vilket också är den dominerade naturtypen i området. På hösten brinner skogen av lövens färger. Abiskojåkka brusar som en pulsåder genom dalen och matar kristallklart vatten från sjön Abeskojávri till den imponerande kanjonen nära utloppet.

Under workshopen kommer du att få möjlighet att uppleva det svenska fjället, alla dess motiv och vyer tillsammans med Claes, en riktig fjäll- och fotoexpert.

Som en del av resan kommer även ett resereportage från workshopen att skrivas för tidningen. Bilderna till reportaget kommer att väljas ut bland deltagarnas bilder.

 

Plats: Abisko

När: 12–15 september, 2019

 

PROGRAM

Resa till Björkliden på egen hand. Då många föredrar att boka sina resor själva har vi valt att ej inkludera transport i priset. Antingen åker du bil, tar nattåget från Stockholm eller flyger till Kiruna.

OBS! Beroende på rådande väderleksförhållande kan dagsprogrammet komma att kastas om allt för att optimera fotomöjligheterna.

 

TORSDAG 12/9 2019

På hotell Fjället i Björkliden möts du av Claes och en resevärd från Zoom Fotoresor vilka kommer att vara med under hela workshopen. Efter incheckning berättar Claes mer om de kommande dagarna, sitt sätt att fotografera och ger även tips och råd kring landskapsfotografering. Under dagen gör vi även en kortare fotovandring i närområdet. Välkomstmiddag på hotellet då det ges det möjlighet att lära känna övriga deltagare och även att prata med Claes om förväntningarna på de kommande dagarna. (M)

 

FREDAG 13/9 2019

Heldagstur till den vackra kanjon som Abiskojåkka rinner igenom. En kanjon är ett naturfenomen där ett vattendrag har karvat ur landskapet och skapat en djup dalgång mellan höga klippväggar. När det gäller Abisko kanjon så har där bildats över 20 meter höga klippväggar vilka ger en fantastisk utsikt och många fotomöjligheter.  Det finns även möjlighet att följa den stig som finns på östra sidan och som leder ned till botten av kanjonen. Här finns det möjlighet att, förutom att fotografera detta fantastiska fenomen, även göra fina konstfoton av rinnande vatten. Dagens picknick lunch intas ute i naturen och kvällens middag serveras på hotellet. (F, L, M)       

 

LÖRDAG 14/9 2019

Denna dag gör vi en heldagstur till den berömda stendalen Kärkevagge, en oerhört vacker och mystisk plats. Här har mäktiga krafter slagits samman och skapat höga klippväggar, blockhav och deltaområden. Detta kombinerat med vackra blomsterängar gör det till ett mycket vacker landskap och ett paradis för landskapsfotografering. Längst in i området finner vi Trollsjön vilken är Sveriges klaraste sjö. Under dagen kommer en picknick lunch att serveras ute i naturen. På kvällen är det dags för en trevlig avslutningsmiddag på hotellet. Då man är ganska väderberoende vid turen till Kärkevagge är alternativet denna dag att ta linbana upp på Njulla, ett fjäll beläget väster om Abisko, delvis beläget i Abisko nationalpark. Njulla erbjuder fantastiska vyer över Torneträsk viket i sin tur erbjuder mycket goda fotomöjligheter. Längs sjöstranden är kontrasterna och motiven oändliga vilket gör dagen till en riktig höjdpunkt för en fotograf. (F, L, M)                                                

 

SÖNDAG 15/9 2019

Under förmiddagen kommer var och en att få välja ut tre bilder från de gångna dagarna. Claes kommer sedan att ge feedback på dessa samt välja ut den bästa av alla deltagarnas bilder som går till finalen i tävlingen Årets Bild 2019. Härefter är det tid att börja tänka på hemresa. Transport till respektive hemort på egen hand. (F, L)

 

PRIS

Pris för prenumeranter på Kamera & Bild: 7.950:-  Kod: K&B-P

Icke prenumeranter: 8.995:-*

* Genom att boka en prenumeration på Kamera & Bild så får du inte bara 1.045:- rabatt på resan utan även Sveriges bästa fototidning. Du bokar din prenumeration via http://kamerabild.prenservice.se

 

Läs mer på Zoom Fotoresors hemsida!

dela inte