https://www.kamerabild.se/fotoresor/fr-n-anderna-till-amazonas-med-alexandrov-klum-och-kamera-bild
545967
Fotoresor
Fotoresa

Från Anderna till Amazonas med Alexandrov Klum och Kamera & Bild

Totalbetyg

Följ med på ett fotoäventyr från toppen av Anderna till Amazonas djupa regnskog med fotograferna Mattias och Iris Alexandrov Klum och i samarbete med Kamera & Bild.

Mattias och Iris Alexandrov Klum tar dig med på ett mångskiftande och dramatiskt fotoäventyr med allt från storslagen natur i Amazonas regnskog till Andernas berg och ett av världens sju underverk, det magiska Machu Picchu. Du får också möta en tusenårig civilisation som välkomnar dig att lära känna deras fascinerande kultur medan vi utforskar Inkas heliga dal och den sprudlande staden Cusco. Under denna fantastiska fotoresa kommer vi att fånga det främsta av både Perus kultur och djur och natur.

Mattias Alexandrov Klum.
Iris Alexandrov Klum.

Ta chansen att fotografera på unika platser i Amazonas regnskog medan Mattias delar med sig av sina kunskaper från sina uppdrag med National Geographic. Låt dig även inspireras av Iris konceptuella perspektiv under denna resa då vi fångar några av Perus bästa fotoskatter. Under resan besöker vi Machu Picchu för att fånga det mest magiska ljuset, vi vandrar högt upp i Anderna jämte grupper av lamor och alpackas till det multifärgade Rainbow Mountain.

Vi utforskar världsarvet Cusco och Inkas heliga dal och avslutar med Manus tropiska regnskog. Manus fantastiska djurlivet ger oss möjlighet att fotografera bland annat aror, apor och tapirer från specialbyggda gömslen och höga utkikstorn över trädkronorna.

En reporter från tidningen Kamera & Bild kommer även att medverka på resan för att skriva ett resereportage för tidningen. Bilderna till reportaget kommer att väljas ut bland deltagarnas bilder.

 

Plats: Peru

När: 20 september – 1 oktober, 2019

 

 

Resans höjdpunkter:

 • Fotografera Machu Picchu i soluppgången.
 • Fånga Rainbow Mountains alla färger högt upp i Anderna.
 • Upplev Urubambadalens fantastiska natur och kultur.
 • Lär känna staden Cusco, ett av UNESCO’s världsarv.
 • Utforska Manus djupa regnskog.
 • Fotografera Amazonas djurliv på nära håll.
 • Upplev tapirer och färgglada aror från unika gömslen.
 • Medverkan av Mattias och Iris Alexandrov Klum under resan.
 • Bildbearbetning och föredrag av Mattias och Iris Alexandrov Klum.
 • Arbeta med storytellning där dina bilder blir en del av historia.
 • Resans bild presenteras i tidningen Kamera & Bild.

PROGRAM

Flyg till Lima på egen hand. Då många föredrar att boka transporten på egen hand har vi valt att inte inkludera detta i priset. Önskar du så hjälper vi naturligtvis mer än gärna till med att ordna flygbiljetter. 

 

FREDAG 20 SEPTEMBER 2019

Vi checkar in på Costa del Sol Wyndham Lima Airport Hotel beläget vid flygplatsen. Här hälsas vi välkomna av Mattias, Iris och en resevärd från Zoom Fotoresor. Eftersom de flesta flyg från Europa ankommer Lima sent på eftermiddagen eller på kvällen och med tanke på tidsomställningen blir det endast en spontan samling i hotellets bar för de som önskar denna kväll.

 

LÖRDAG 21 SEPTEMBER 2019

Efter en tidig frukost och utcheckning från hotellet beger vi oss till flygplatsen för ett morgonflyg till Cusco. Nu börjar det stora fotoäventyret. Vi färdas genom den natursköna Urubambadalen, känd som Inkas heliga dal och besöker bland annat ruinerna i byn Pisac där vi har fin utsikt över floden Vilcanota. På vår tur genom dalen kommer vi även ha möjlighet att besöka och fotografera välbevarade fästningar, tempel och terrasser byggda av Inkafolket. Den antika byggnadsstilen ger en speciell känsla som vi ska försöka förmedla i våra bilder. Efter en välsmaklig lunch på en lokal restaurang fortsätter vi vår tur till saltöknen utanför staden Maras där man framställer ett av världens finaste salter. I Moray sätts kreativiteten på prov då vi kommer dokumentera de enorma cirkulära och halvcirkulära jordbruksterrasserna belägna på en kulle med utsikt över Urubambadalen. Dessa cirklar användes av inkabefolkningen som ett botaniskt laboratorium. Incheckning på Aranwa Sacred Valley där vi på kvällen äter vi en välkomstmiddag och diskuterar både dagens fotografering samt förväntningarna på de kommande dagarna. Här får vi även en bra möjlighet att bekanta oss närmare med varandra. (F, L, M)

SÖNDAG 22 SEPTEMBER 2019

Idag är det dags att besöka ett av världens sju underverk, det mytomspunna Machu Picchu. Vi börjar dagen med en vacker tågresa mot staden Aguas Calientes som är beläget vid foten av berget som hyser den gamla inkastaden. Tågresan går genom Andernas otroliga dimhöljda landskap och är en speciell upplevelse i sig där vi kommer att uppleva en del av den sagolika natur som kommer att omringa oss de kommande dagarna. Väl framme i Aguas Calientes tar vi en direkt transport upp till Machu Picchu beläget på 2 430 meters höjd. Detta kommer utan tvekan att bli en oförglömlig upplevelse när du få se ett av världens sju underverk framför dig. Väl framme kommer vi att ha gott om tid att fotografera Machu Picchus ruiner och dramatiska landskap innan det är dags för lunch på en restaurang beläget nära ingången till Machu Picchu. Efter lunchen finns det mer tid för fotografering. När vi känner att vi är klara för dagen återvänder vi till Aguas Calientes där vi checkar in på Inkaterra Machu Picchu Hotel och äter en gemensam middag medan vi diskuterar dagens första intryck från Machu Picchu. (F, L, M)

 

MÅNDAG 23 SEPTEMBER 2019

Vi går upp tidigt, innan solen gått upp, för att åter igen besöka det magnifika Machu Picchu. Vi tar en buss upp till grindarna där vi kommer att skynda oss in så fort det öppnar för att kunna fånga den sagolika inkastaden i det första morgonljuset samtidigt som lamor betar på terrasserna. Under förmiddagen kommer vi även besöka Intipunku, som även kallas ”solens väg”, och vandra högre upp på Machu Picchu berget. Härifrån kommer vi ha en sagolik utsikt över citadellet och den omgivande naturen vilket ger ypperliga fototillfällen. På eftermiddagen återvänder vi med tåget till Cusco där vi checkar in på Palacio Manco Capa Hotel i två nätter och avslutar dagen med en trevlig middag. (F, L, M)

 

TISDAG 24 SEPTEMBER 2019

Dagen kommer vi att ägna åt att utforska den magnifika staden Cusco, ett av UNESCO:s världsarv. Staden har ett kulturarv som slår det mesta och vi ska besöka några av de mest sevärda platserna i och runt Cusco. Vi börjar med att besöka Koricanchatemplet som är ett gammalt inkapalats och huvudcentret för dyrkan av solguden Inti. Vi fortsätter sedan turen till Sacsayhuaman – fortet som är byggt av enorma stenblock och som formgavs av inkafolket för att passa ihop så bra att man inte ens kan få in ett papper i skarvarna. Under dagen kommer vi även att äta en peruansk lunch och vi ska därefter besöka ytterligare tre arkeologiska platser: Kenko och Tambomachay, viktiga religiösa och administrativa center för inkafolket. Dagen avslutas med ett besök i stadsdelen San Blas som är känt för sitt hantverk. På kvällen njuter vi av en fantastisk utsikt med tillhörande god middag på vårt hotell. I samband med middagen kommer Mattias och Iris att ge tips på hur vi ska göra, och vad vi ska tänka på när vi nästa dag ska fotografera Machu Picchu. (F, L, M)

ONSDAG 25 SEPTEMBER 2019

Vi börjar dagen redan vid fyra på morgonen för att resa mot det spektakulära Rainbow Mountain. Det första stoppet är i byn Quesiuno där vi kommer att äta frukost på en lokal restaurang för att sedan starta vandringen mot Perus mest färgglada berg längs stranden av en vacker bäck. På vandringen som går upp till ca 3 100 meter över havet kommer vi ha extra hjälp av hästar för vår packning eller trötta fötter. Under vandringen är vi omringade av vacker natur och du kommer att se grupper av lama och alpacka. Regionens högsta berg, Apu Ausangate är synligt under hela vandringen och kommer att motivera dig med sin magi och energi. Har vi tur kan vi också se vilda djur som chinchilla, vicuñas och kanske den andinska katten. Efter några timmars promenad kommer vi fram till berget Vinicunca som även kallas Rainbow Mountain på grund av sina olikfärgade sediment vilka bildar ett regnbågsformade färger över det bergiga landskapet. Färgprakten ger många möjligheter till fantastiska bilder. På kvällen är vi åter tillbaka till Cusco för äter middag. (F, L, M)

 

TORSDAG 26 SEPTEMBER 2019

Vårt äventyr i Peru fortsätter idag mot Manus regnskogar. Vi tar ett morgonflyg från Cusco till Puerto Maldonado varifrån vi åker buss till byn Santa Rosa och därefter växelvis bil och båt uppströms på Madre de Dios floden till lodgen Manu Wildlife Center. Lodgen är berömd för sitt rika och varierade djurliv där några av höjdpunkterna är deras egna tapir- och fågelprojekt. Lodgen har även två uppbyggda höga torn där vi har en vacker utsikt och fantastiska fotomöjligheter över regnskogens trädkronor. Lunch serveras på båten när vi färdas på Madre de Dios floden. Middag serveras på lodgen. Övernattning på Manu Wildlife Center. (F, L, M)

 

FREDAG 27 SEPTEMBER 2019

Efter en stadig frukost gör vi oss redo för vår första bekantskap med regnskogen. Med lodgen som utgångspunkt har vi utmärkta chanser att möta och fotografera det exotiska fågellivet, några av de 12 olika arter av apor som finns i området och allt annat djurliv som tillhör den djupa Amazonasdjungeln. Några av aparterna som vi har möjligheten att fotografera är spindelapan och den bedårande kejsartamarinen med sin karaktäristiska mustasch.

Under förmiddagen kommer vi även att besöka ett gömsle för att fotografera röda aror på ett avstånd på endast 15 m. Här har vi stora chanser till riktigt bra bilder på dem när de flyger in i grupper av två eller tre individer för att landa i trädtopparna. Gömslet är bekvämt inrett med individuella stolar där vi kan sitta stabilt och jobba med olika slutartider och andra uppgifter vi får av Mattias och Iris.

Under eftermiddagen fortsätter vi att utforska regnskogens djur- och naturliv. Vår lokala guide kommer ge oss bästa tänkbara möjlighet att både fotografera och lära oss hur djur och växtlivet fungerar i regnskogen. Som avslutning på eftermiddagen kommer vi besöka det 34 meter höga observationstornet varifrån vi har utmärkta chanser till bra solnedgångsbilder på fåglar och apor i trädkronorna.

När mörkret börjat lägga sig beger vi oss mot ett område dit tapirer frekvent kommer. Forskare har identifierat inte mindre än 8-12 tapirer på denna plats som vardera väger 250-300 kg, vilket gör det till den platsen i Amazonas med störst aktivitet bland tapirer. Tapirerna, som är det största landlevande djuret i Latinamerika, kommer hit för att äta lera som finns runt trädens rötter. Detta osannolika mellanmål absorberar och neutraliserar gifterna som finns i tapirens vegetariska kost. På denna plats är det uppbyggt en plattform varifrån vi kan studera dessa skygga djur. För att komma till plattformen behöver vi gå på en lång bro som är täckt med ljudabsorberande vaddering för att förhindra att tapirerna hör våra fotsteg. Detta kommer att ge oss en unik chans att fotografera de skygga tapirerna på så nära håll som 10-20 meter. Vi avlutar dagen med fulla minneskort och en god middag i magen. (F, L, M)

LÖRDAG 28 SEPTEMBER 2019

När morgonens solstrålar vackert filtreras mellan trädkronorna beger vi oss av för att utforska en ”korvsjö” en bit från lodgen. En katamaran som tar oss ut på sjön med dess varierande vegetation och djurliv samtidigt som Mattias och Iris kommer med bra tips om hur du på bästa sätt ska fånga det rika djurlivet på bild. Förhoppningsvis får vi möjlighet att fotografera allt från jätteuttrar som fiskar, flockar med apor som rör sig i träden, flikjaçana-fåglar som varsamt sätter sina fötter på näckrosbladen, ormhalsfågeln som sträcker ut och torkar sina vingar och kanske en fiskgjuse som spanar efter fisk från ovan. I buskaget närmast vattennivån kan vi även fotografera hoatzinfågeln, som ser ut som en rostfärgad punkhöna. Med sitt distinkta och bisarra väsande låter den oss veta att den finns i närheten. Hackspettar, aror, tukaner och parakiter finns också runt sjön. På eftermiddagen kommer vi att jobba med bildredigering. Mattias och Iris finns där för att handleda dig i Photoshop eller Lightroom. Det finns också tid att på egen hand utforska stigarna runt lodgen. När solen har gått ner och mörkret lägger sig som en tung filt över djungeln beger vi oss sig ut för att leta efter kajmaner och annat nattligt liv längs med flodbankarna. (F, L, M)

 

SÖNDAG 29 SEPTEMBER 2019

På morgonen slår vi upp ögonen till regnskogens alla ljud. Efter frukost beger vi oss åter ut för att utforska den täta regnskogen. Våra lokala guider kommer denna dag att berätta och visa mer av den enorma variationen av vegetation såsom blommor och träd som finns i en regnskog. Vi kommer även att ha goda möjligheter att se och fotografera allt från apor som hoppar mellan träden till olika arter av exotiska fåglar. När solen sakta börjar sänka sig över regnskogen ges återigen möjligheten att besöka observationstornet för att titta på och fotografera djurlivet i trädtopparna eller plattformen för att uppleva tapirerna. (F, L, M)

 

MÅNDAG 30 SEPTEMBER 2019

Med kamerorna i hand lämnar vi hotellet tidigt denna morgon och avslutar vårt djungeläventyr genom att uppleva när Amazonas djurliv sakta vaknar till liv medan vi sakta beger oss nedströms med båt i runt två timmar mot Coloradobyn. Längs med floden kommer vi även se lokala bosättningar och guldgrävare som vaskar guld längs Madre de Dios flodens stränder. Väl framme i den gamla guldgrävarstaden Colorado blir det en omväxlande resa med buss och båt till flygplatsen i Puerto Maldonado. Härifrån flyger vi till Lima där vi checkar in på hotell Jose Antonio varefter vi avnjuter en avslutningsmiddag på en restaurang vackert belägen på en pir i havet omgiven av branta klipporna i stadsdelen Miraflores. Under kvällen kommer Mattias och Iris att utse resans bild vilken går direkt vidare till finalen i tävlingen ”Årets bild 2019”. (F, L, M)

 

TISDAG 1 OKTOBER 2019

Frukost på hotellet varefter utcheckning sker och resan hem tar sin början. Flyg till Sverige på egen hand. (F)

PRIS

Prenumeranter Kamera & Bild: SEK 66.000:-  Kod: K&B-P

Icke prenumeranter: SEK 69.900:-*

 

* Genom att boka en prenumeration på Kamera & Bild så får du inte bara 3.900:- rabatt på resan utan även Sveriges bästa fototidning. Du bokar din prenumeration via http://kamerabild.prenservice.se

 

Lär mer på Zoom Fotoresors hemsida!

dela inte