https://www.kamerabild.se/fotoresor/lasarresa-fanga-norrsken-i-abisko-med-goran-strand
548698
Fotoresor
falskt
Fotoresa

Läsarresa: Fånga norrsken i Abisko med Göran Strand

Totalbetyg

Häng med Kamera & Bild, Norrsken Sverige och Zoom Fotoresor på en unik norrskensfotografering i världsklass 29/9–2/10 2022, under ledning av den prisbelönte astrofotografen Göran Strand.

Fånga den lappländska natten på bild; en himmel beströdd med planeter och galaxer, fjällbjörkar i ett vackert landskap samtidigt som den förföriska norrskensdansen pågår över våra huvuden. Detta upplever du i Abisko national park, den bästa platsen i världen för norrskensfotografering.

Många har sett vackra bilder på norrskenet men få har upplevt och fotograferat detta naturens eget skådespel. Under ledning av den kände astrofotografen Göran Strand och i samarbete med Kamera & Bild Norrsken kommer du därför att få lära dig hur du nattetid bäst fångar norrskenet, stjärnorna och det fantastiska landskapet runt omkring oss. Vi gör även att fotografera ute i vildmarken kombination av den låga fjällvegetationen i kombination med norrskenet erbjuder fantastiska motiv. 

Missa inte tre nätter med norrskensfoto, tips, tricks och bildredigering! 

Resan arrangeras i samarbete med Kamera & Bild, Norrsken Sverige och Zoom Fotoresor. Med på resan är även Calle Rosenqvist, Kamera & Bild och Calle Bergstrand, Norrsken Sverige.

 

PLATS: Abisko 

FOTO: Astrofoto

RESELÄNGD: 4 dagar

DATUM: 29/9–2/10 2022

DELTAGARE: 8-15

PRIS K&B/PLUS/Norrsken-prenumeranter: SEK 14.500:- (15 600:-)

 

Foto: Göran Strand

Abisko & norrsken

Lonely Planet rankar Abisko som det bästa stället i världen att se norrsken på. Det är tack vare det torra klimatet och dess placering i norrskensovalen som Abisko blivit så känt för det populära naturfenomenet. Statistik från tidigare år visar att norrsken kan ses under mer än 70 % av den mörka årstidens nätter. Norrsken är dock ett naturfenomen och det finns inga garantier för norrsken. De flesta som har varit i Abisko under ett antal dagar under de senaste tre åren har dock fotograferat norrsken.

 Du bokar resan genom denna länk eller ringa Zoom Fotoresor på telefon 0470-466 40.   

 

RESANS HÖJDPUNKTER

 • Tre kvällar/nätter med norrskensfoto.
 • Upplev Abisko och dess vackra natur.
 • Norrskensfoto på fjället omringad av vackert landskap.
 • Fotovandring på fjällen även på dagen.
 • Medverkan av astrofotografen Göran Strand.
 • Workshops och personlig handledning av Göran Strand.
 • Resans bild publiceras i Kamera & Bild.
 • Reportage med deltagarnas bilder i tidningen Kamera & Bild.

Foto: Göran Strand

PROGRAM

29 SEPTEMBER – 2 OKTOBER, 2022

Boende: ABISKO MOUNTAIN LODGE***

 

DAG 1 (29/9) – VÄLKOMMEN TILL ABISKO

Samling på Abisko Mountain Lodge under eftermiddagen. Här möts du av Göran samt en resevärd från Zoom Fotoresor som kommer att vara med under hela workshopen. Under workshopen kommer Göran både att berätta om hur han jobbar med astro och norrskensfoto samt att även om bildkomposition, ljuset i bilderna, teknik med mera.

Självklart kommer vi även att jobba med bildredigering samt Göran kommer att ge bildkritik på dina bilder. I samband med middagen kommer du att få information om workshopen och vad som kommer att hända de kommande dagarna samt även tips och råd kring norrskensfotografering. Efter middagen beger vi oss ut i vildmarken för vårt första fotopass med norrskensfotografering. (M)

 

DAG 2-3 (30/9-1/10) – ASTRO & NORRSKENSFOTO

Under förmiddagen har du möjlighet att i lugn och ro gå igenom gårdagens bilder. Efter lunch på hotellet samlas vi för att tillsammans gå igenom bilderna under ledning av Göran. Han kommer att ge tips om hur du kan förbättra dina bilder till kommande kväll. Han kommer även att visa hur man på ett enkelt sätt skapar sin egen stop motion norrskens film i realtid från stillbilder. Är vädret bra kommer vi under dagen även att fotorafera en del under dagen.

Middag på hotellet varefter vi åker ut med minibussar till en fin plats för norrskens och nattfotografering. Vädret kommer att styra vilken plats vi besöker. Om Aurora Sky Station är öppen kommer vi en av kvällarna att åka upp med liften till toppstationen. Härifrån har man en storslagna vyerna över Torneträsk och Lapporten och fantastiska möjligheter för norrskensfotografering. Eftersom öppettider för liften upp till Aurora Sky Station inte är spikade har vi valt att inte lägga in detta i priset. Detta betalas på plats. Kostnad för liften t/r är ca. SEK 800:-  (F, L, M)

 

DAG 4 (31/10) – HEMFÄRD 

Frukost serveras på hotellet. Under morgonen kommer du att få presentera tre bilder vilka kommer att kommenteras av Göran varefter pris utdelas till workshopens bästa bild vilken går vidare till finalen i tävlingen Årets bild 2022 och möjligheten att vinna förstapriser som är på 5 000:-. Utcheckning och avfärd med tåg eller flyg. (F)

Göran Strand.
 

GÖRAN STRAND – Astrofotograf

Göran Strand är Sveriges kanske mest prisbelönte astrofotograf och har flera gången blivit utnämnd till årets astrofotograf i Sverige. Göran har en stor passion för ljus och ljusfenomen och nästan allt annat som händer på himlen både dag och natt. Under de senaste åren har han fått stort erkännande för sina foton och filmsekvenser av olika himlafenomen.

 

Han har bidragit med film- och fotografiska material till både svenska och internationella filmproduktioner, flera av hans bilder har valts ut av NASAs som ”Astronomy Picture Of the Day”. Göran har även gett ut två böcker samt fått fem av sina norrskensbilder utgivna som frimärken av PostNord.

Hemsida https://astrofotografen.se

Instagram: @astrofotografen

 

Foto: Göran Strand

PRIS & BOKNING

Kamera & Bilds prenumeranter, PLUS-medlemmar/Norrsken PLUS: SEK 14 500:-*Icke prenumerant: SEK 15 600:-* * Boka din Kamera & Bild prenumeration genom att klicka här och få tillgång till det speciella pernumerantpriset på resan. Bli medlem i Kamera & Bild Norrsken PLUS här.

 

Priset per person inkluderar:

 • Lokala transporter på plats.
 • Inkvartering tre nätter i del i dubbelrum på Abisko Mountain Lodge.
 • Måltider enligt program (F = Frukost, L=Lunch, M=Middag).Medverkan av Göran Strand under hela workshopen.
 • Workshop i norrskensfotografering under ledning Göran Strand.
 • Medverkan av en resevärd från Zoom Fotoresor.
 • Varma drycker under turerna.
 • Moms.

  

Priset inkluderar ej: 

  • Enkelrumstillägg: SEK 2 900:-
  • Transport till Abisko.
  • Linbana till Aurora Sky Station.Ca SEK 800:-
  • Kostnader av personlig karaktär som måltidsdryck etc.
  • Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.
  • För mer info se under ”Övrigt”

 

FAKTA OM RESAN

Målgrupp: Fotointresserade från 16 år och uppåt med viss fotograferingsvana.

Min/max antal: 8/15

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under Övrigt.

 

KAMERAUTRUSTNING

 • Din kamera.
 • Normalzoom samt ett vidvinkelobjektiv.
 • Stabilt trebenstativ.
 • Gärna också trådutlösare.
 • Extra batterier och minneskort
 • Laptop med Photoshop CS eller Lightroom.
 • En kameraryggsäck med plats för utrustning samt en varm tröja.

 

 

BOKNING

Du bokar resan genom denna länk ringa Zoom Fotoresor på telefon 0470-466 40.   

gr:rror validating access token: Sessi