https://www.kamerabild.se/fotoresor/london-by-night-f-nga-atmosf-ren-folket-och-nattens-ljus
Fotoresa

London by Night: Fånga atmosfären, folket och nattens ljus

RES MED KAMERA & BILD! Jonas Borg, mycket känd dokumentär-, rese- och bröllopsfotograf välkomnar dig till sitt London för en annorlunda workshop 18 november 2016. I samarbete med Kamera & Bild kommer Jonas att lära ut grunderna i kvälls- och nattfotografering. Som prenumerant får du stor rabatt på resan!

Missa inte: Följ med till världens största fotomässa Photokina 2016

 

Bli en bättre gatufotograf! Under två kvällar/nätter kommer vi att fånga stadens puls, atmosfär och dess neonljus. Vi kommer att lära oss bemästra nattens ljus, färgerna och rörelserna. Vi kommer att fånga nattlivet, stämningen på pubarna, street-musikanterna och stadens myllrande folklivet. Vi kommer fånga trafikens myller med berömda byggnader som majestätiskt tonar upp sig i bakgrunden.

Kort och gott kommer vi att dokumentera London by Night!

 

Resans höjdpunkter:

 • Lär dig kvälls/nattfotografering i en av  Europas mest spännande städer.
 • Fånga Londons speciella atmosfär.
 • Workshop, föredrag och efter- bearbetning under ledning av Jonas Borg.
 • Vinnande bild publiceras i Kamera & Bild.

 

Jonas Borg började fotografera under sin gymnasietid och fortsatte sedan att utveckla sitt bildspråk via studier i USA, Japan och England men är sedan 2006 baserad i Stockholm.

Som heltidsarbetande fotograf har han arbetat i över 13 år med kunder som Panasonic, ICA, SATS, DIAGEO, Swedavia, Nobelstiftelsen och Victoria’s Secret. 2014 publicerades en av Jonas bilder i boken ”Årets Bild” som utges av Pressfotografers Klubb.

Jonas är europeisk ambassadör för Lumix-kameror. Några av hans mer prestigefyllda uppdrag är att han på uppdrag av hovet fotograferat Kronprinsessan Victorias och Prins Daniels bröllop 2010 och Prinsessans Estelles dop 2012. Jonas inriktning är i huvudsak dokumentär/ street, rese-, event- och bröllopsfotografering.

Kolla in hans sajt på www.jonasb.org.

 

Program

Fredag 18 november 2016      

Ankomst till hotellet under förmiddagen. Incheckning följt av en gemensam lunch. I samband med detta berättar Jonas om programmet och de speciella förutsättningarna som kvällsfotografering medför.

Under eftermiddagen värmer vi sedan upp med street-foto då uppdraget blir att fånga Londons speciella gatuliv. Innan kvällens fotografering kommer vi att äta en gemensam middag på någon av Londons gemytliga pubar. Denna kväll kommer vi att göra en fotopromenad längs Themsen.

Vi vandrar från Tower Bridge och City Hall till Westminister, via Tate Modern, och St. Pauls Cathedral. Fotomöjligheterna är många. Vackert belysta byggnader i kombination med speglingar i Themsen och Londons myllrande trafik gör fotoutmaningarna många. Åter på hotellet sent på kvällen. (L, M)

 

FOTO: Jonas Borg

 

Lördag 19 november 2016

Under förmiddagen går vi igenom gårdagens bilder, redigerar och får råd och tips av Jonas. Härefter kommer Jonas att dela ut ett uppdrag som ska fullföljas under eftermiddagen och som ska presenteras innan vi att beger oss ner till området kring Piccadilly Circus och Lester Square för att fånga London ur neonljusens perspektiv.

Neonljus och bilarnas strålkastare som reflekterar i våta asfalten blir många gånger mycket effektfulla. Middagen intar vi i berömda China Town. Även denna kväll blir det en sen hemkomst till hotellet. (F, M)

 

Söndag 20 november 2016

Även denna förmiddag kommer vi att jobba med efterbearbetning av gårdagens bilder innan vi beger oss till Speakers Corner för att fånga folklivet. Programmet avslutas på eftermiddagen runt 15.00 med prisutdelning för workshopens bästa bild. Transport till Sverige sker på egen hand. (F)

 

Hotell

St. Giles Hotel är ett mycket bra mellanklasshotell beläget i West End i London, mindre än fem minuters promenad från tunnelbanestationen Tottenham Court och shoppinggatan Oxford Street.

Hotellet har tre restauranger: Sage & Chilli, Hudson's House Café Lounge Bar samt VQ, ett livfullt 24-timmarskafé och diner. Hotellet har 700 ljusa rum med dusch/toalett, satellit-TV, telefon, kaffe- och tekokare samt värdeskåp. Tillgång till internet är tillgänglig mot extra kostnad.

www.stgiles.com/london-hotels/stgiles-london-hotel

 

Pris

Kamera & Bild prenumeranter: 14.550:- (Bokningskod: K&B-P)

Icke prenumeranter: 15.800:- *

* Du bokar din prenumeration på Kamera & Bild via http://kamerabild.prenservice.se

 

Priset inkluderar

 • Transporter i London enligt program.
 • Boende i del i dubbelrum två nätter på presenterat hotell.
 • Måltider enligt program.
 • Workshop med Jonas Borg inkl. alla undervisningsmoment, föredrag, fotouppdrag m.m.
 • Färdhandlingar och rese-information innan resan.
 • Lokala skatter.

 

Priset inkluderar ej

 • Resa till London och transport till hotellet från flygplatsen.
 • Enkelrumstillägg 1.380:-
 • Alla kostnader av personlig karaktär, som måltidsdryck, telefonsamtal etc.
 • Bokning

Du bokar ditt deltagande på workshopen på Zooms webbsida www.zoomfotoresor.se. Du är även väl-kommen att ringa oss på 0470-466 40.

 

Transport

Önskar du hjälp med din flygbokning hjälper vi gärna till med detta.Fakta

Målgrupp: Fotointresserade i alla åldrar. För att få ut så mycket som möjligt av resan rekommenderar vi viss fotovana.

Min/max antal: 8/15 

Utrustning: Kamera med vidvinkel och normalzoom samt trebenstativ, om möjligt dator med någon av programvarorna Photoshop CS eller Lightroom.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under Övrigt.

Valutakurs: Pund 13.0

 

Taggar