https://www.kamerabild.se/fotoskolor/fotografering/s-bem-strar-du-motljuset
544398
Fotografering
sant
FotograferingPlus

Fotoskola: Fem tips för att ta vinnande bilder i motljus

● BILDSPEL

Totalbetyg

Det vackra ljuset är åter på väg tillbaka – passa på att fånga det! Att fotografera i motljus kan ofta ge ett både spännande och effektfullt resultat. I den här fotoskolan får du fem konkreta tips som ger dig större möjlighet att fixa grymma motljusbilder.

Motljus kan vara en välsignelse, eller en förbannelse, beroende på vad man är ute efter och om man har lärt sig använda motljuset till sin fördel. Själv är jag lite förtjust i motljus och försöker därför ofta utnyttja det till min fördel. Det kan ge en extra udd till bilderna som är svår att få till annars. Framför allt kan det ge en annars lite platt scen lite mer liv och djup. 

 

Här ger vi dig fem konkreta tips riktad till dig som är lite av en nybörjare eller till dig som kommit en bit i ditt fotograferande men fortfarande känner dig osäker på motljus. 

Det krävande ljuset

Motljus har en förmåga att locka fram det sämsta ur vår utrustning. Moderna objektiv är i stort sett alltid belagda med en ytbehandling som ska se till att de inte skapar reflexer och göra så att ljuset faller in i objektivet utan att studsa runt en massa.Det är nämligen när ljuset börjar studsa på fel sätt som det skapas reflexer och dis i bilderna.

gr:rror validating access token: Sessi