https://www.kamerabild.se/fotoskolor/fotografering/s-tar-du-b-ttre-br-llopsbilder
349000
Fotografering
Fotografering

Så tar du bättre bröllopsbilder

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/557807.jpg?itok=KJRWY9i8', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/557807.jpg?itok=KJRWY9i8', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/imported/557807.jpg', w: 470, h: 313, title: ' ' },]

Totalbetyg

Att fotografera bröllop är inget uppdrag du kan ta lätt på. Du har blott och enbart en chans att ta ögonblicksbilder som ska följa brudparen resten av deras äktenskap. Missar du är det kört.
  • Publicerad 11 år 8 månader
    2010-05-29 12:32

En del börjar drömma om det redan som små barn. Andra fångas av storheten i det först i vuxen ålder. Ytterligare andra seglar igenom hela uppståndelsen befriade från nervositet. Det handlar om bröllopsdagen. Dagen då du lovar din älskling att ställa upp i nöd och lust.

Att bevara hela dagen på bild är en självklarhet för de allra flesta, och det är inte ovanligt att de etablerade bröllopsfotograferna får bokningsförfrågningar upp till två år innan vigseln. Priset för en hel dags dokumentation kan bli nästan hur högt som helst. På bröllopsforum diskuteras summorna kontinuerligt och vanliga frågor är »varför ska jag betala 30 000 kronor när min kusin har en proffsutrustning och tar jättefina bilder?«.

Svaret, fotografer emellan, är uppenbart. Det tar ofta större delen av en dag och kväll för att dokumentera ett bröllop från förberedelserna på morgonen till festligheterna på kvällen. Möjligheterna att gå åt sidan och pusta ut är i princip obefintliga, och middagen får fotografen slänga i sig när köket har tid. Under hela dagen ska bröllopsfotografen vara uppmärksam på varje liten detalj, tänka den röda tråden genom bildberättelsen och fotografera bilder av lycka och kärlek. Så snart som möjligt därefter ska bildskörden redigeras och presenteras för brudparet. Och ansvaret väger tungt. Ett missat ögonblick går aldrig att återskapa.