https://www.kamerabild.se/fotoskolor/fotografering/s-tar-du-sp-nnande-fotbollsbilder
369919
Fotografering
Fotografering

Så tar du spännande fotbollsbilder

Totalbetyg

Fotboll bjuder på ett eldorado av känslor, personligheter och spännande ögonblick att fånga med kameran. Med hjälp av sportfotografen Björn Lindgren tar vi oss in i fotbollens fantastiska motivvärld.
  • Publicerad 12 år 1 månad
    2010-10-21 09:54

Det var guds hand som hjälpte Maradona göra mål i Mexico-VM 1986 – i alla fall om man får tro på honom själv. Senare samma match gjorde han en soloräd från mittplan och sparkade in bollen ytterligare en gång i målet – ett än mer ikoniskt mål i fotbollshistorien. Argentinas supportrar gick bananer på läktaren och England kickades ut ur VM. En välkänd legend för alla fotbollsfans som fortfarande brister ut i respektfulla »oh« och »ah« när de försöker göra prestationen rättvisa.

Men oavsett om du får gåshud när du kollar på fotbollsmatcher eller tycker det är bortkastad tid att titta på när folk leker med en boll kan du räkna med att få en rejäl kick av själva fotbollsfotograferingen.

Med kameran vid fotbollsplanen ställs du nämligen inför en sällan skådad utmaning utan krav på en personlig relation till vare sig spelarna eller spelet. Det enda som krävs är vaksamhet, snabba reflexer och en smula fantasi.

Frilansfotografen Björn Lindgren levererar fotbollsbilder åt Scanpix utan att egentligen bry sig ett smack om tabellerna. Här delar han med sig av sina bästa tips.

Bifogade filer