https://www.kamerabild.se/fotoskolor/kameraforsakring-sa-ska-du-tanka-innan-olyckan-ar-framme
548685
Fotoskolor
sant
SkolaPlus

Kameraförsäkring – så ska du tänka innan olyckan är framme

Totalbetyg

Våra kamerautrustningar utsätts ofta för olika faror när de används. De kan tappas, ramla, vältas, stjälas och så vidare. Här går vi igenom hur du kan tänka kring försäkringar som hjälper dig när olyckan är framme.

Kamerautrustningar är väldigt sällan gratis, när det är dags att köpa prylar till vår hobby handlar det för många om att noga tänka igenom sina inköp. Dels för att man vill köpa det som bäst motsvarar ens behov och önskningar, men också för att det oftast kostar en slant. Om man lägger ner sina surt förvärvade slantar på utrustning vill man ju ha kvar den så länge som man tänkt sig. 

Men det finns ju saker som kan hända vilket gör att du skiljs från din utrustning eller att den slutar fungera. Saker som inbrott, stöld, vattenskador eller olyckor är alla saker som du kan försäkra dig emot vilket gör att du kan få ersättning för utrustning som går sönder eller stjäls. Men hur fungerar det egentligen och hur mycket kan du räkna med att få för din utrustning om den stjäls eller går sönder?