Fototävling

Andreas Hemb – bäste svensk i Sony World Photography Awards 2017

Sony World Photography Awards har utsett Andreas Hemb till vinnaren i den svenska kategorin.

Med bilden ”Buffaloes and star” vann Andreas Hemb den svenska kategorin i Sonys världsomspännande fototävling. ”Jag är väldigt hedrad över att ha utsetts till vinnare i denna prestigefulla tävling”, säger Andreas Hemb.

I tävlingen Sony World Photography Awards går det att tävla i olika klasser, såsom de för proffs, amatörer och studenter. Dessutom utses nationella vinnare från 66 olika länder, där Andreas Hemb tog hem den svenska segern. Han vann med sin bild ”Buffaloes and star” som kom till när han satt en natt i ett gömsle framför ett vattenhål på Zimanga Private Game Reserve, Kwa-Zulu Natal i Sydafrika.

– Jag är väldigt hedrad över att ha utsetts till vinnare i denna prestigefulla tävling. Med tanke på antalet deltagare och den totalt sett höga kvaliteten på övriga bidrag så är det här det största erkännande jag hittills fått inom karriären som fotograf, säger Andreas Hemb.

Till vardags arbetar han som teknisk arkitekt och ser fotografering som ett konstnärligt komplement till sitt arbete. Han har inriktat sig på att fotografera natur och vilda djur, där han strävar efter att komma förbi det rent dokumentära för att istället förmedla känslor med sina bilder.

Här kan du se alla vinnarbilderna.