https://www.kamerabild.se/fototavling/andreas-varro-vinner-brons-i-foto-vm
546050
Fototävling
Fototävling

Andreas Varro vinner brons i foto-VM

● BILDSPEL I tävlingen som kan kallas VM för proffsfotografer, vann fotografen Andreas Varro brons i kategorin ”Bästa kommersiella bild”.

Totalbetyg

När den internationella fototävlingen World Photographic Cup avgjordes i Sydney i Australien, vann den svenske fotografen Andreas Varro brons. Det svenska landslaget placerade sig på en fjärdeplats, av totalt 30 deltagande länder.

I tävlingen som kan kallas VM för proffsfotografer, vann fotografen Andreas Varro brons i kategorin ”Bästa kommersiella bild”. Andreas, som vi tidigare har skrivit om i Kamera & Bild, placerade sig på bronsplatsen med sin bild ”Shortcut”. Han tävlade även i klassen ”Illustration/Digital Art” med bilden ”Forever Online”, som utsågs till en av de tio bästa bilderna i den kategorin av sammanlagt 87 bidrag.

 

Foto: Andreas Varro
”Forever Online”.

 

Deltar i sex olika kategorier

Andreas ingick i det svenska landslaget och fick också utmärkelsen Nation Award, som den fotograf från Sverige som fick flest antal poäng i tävlingen. Sverige hamnade på en fjärdeplats av totalt 30 deltagande länder. Andra svenska fotografer som placerade sig i tävlingen är Ulrich Schulte, Laila Villebeck och Jenny Puronne.

 

Foto: Andreas Varro
”Shortcut”.

 

World Photographic Cup är en av världens största fototävlingar för professionella fotografer. Tävlingen är utformad som en världscup, där landslag från 30 länder deltar i sex olika kategorier: Kommersiellt, digital illustration, natur, porträtt, reportage/fotojournalistik samt bröllop. 

167315513313063_1892011880843409