Fototävling

Andreas Varro vinner brons i foto-VM

I tävlingen som kan kallas VM för proffsfotografer, vann fotografen Andreas Varro brons i kategorin u201dBästa kommersiella bildu201d. Foto: Andreas Varro
u201dShortcutu201d. Foto: Andreas Varro
u201dForever Onlineu201d. Foto: Andreas Varro

När den internationella fototävlingen World Photographic Cup avgjordes i Sydney i Australien, vann den svenske fotografen Andreas Varro brons. Det svenska landslaget placerade sig på en fjärdeplats, av totalt 30 deltagande länder.

I tävlingen som kan kallas VM för proffsfotografer, vann fotografen Andreas Varro brons i kategorin ”Bästa kommersiella bild”. Andreas, som vi tidigare har skrivit om i Kamera Bild, placerade sig på bronsplatsen med sin bild ”Shortcut”. Han tävlade även i klassen ”Illustration/Digital Art” med bilden ”Forever Online”, som utsågs till en av de tio bästa bilderna i den kategorin av sammanlagt 87 bidrag.

”Forever Online”.

Deltar i sex olika kategorier

Andreas ingick i det svenska landslaget och fick också utmärkelsen Nation Award, som den fotograf från Sverige som fick flest antal poäng i tävlingen. Sverige hamnade på en fjärdeplats av totalt 30 deltagande länder. Andra svenska fotografer som placerade sig i tävlingen är Ulrich Schulte, Laila Villebeck och Jenny Puronne.

”Shortcut”.

World Photographic Cup är en av världens största fototävlingar för professionella fotografer. Tävlingen är utformad som en världscup, där landslag från 30 länder deltar i sex olika kategorier: Kommersiellt, digital illustration, natur, porträtt, reportage/fotojournalistik samt bröllop.