https://www.kamerabild.se/fototavling/bilden-fran-london-vinnare-i-var-fototavling
546997
Fototävling
Fototävling

Bilden från London vinnare i vår fototävling

Vinnarbilden i Kamera & Bilds och Nikons fototävling med tema "gatans ljus".
[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/london_oxfordstreet_01.jpg?itok=KC260g46', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/london_oxfordstreet_01.jpg?itok=KC260g46', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/london_oxfordstreet_01.jpg', w: 2000, h: 1365, title: 'Vinnarbilden i Kamera & Bilds och Nikons fototävling med tema "gatans ljus". ' },]

Totalbetyg

Hans Kullin är vinnaren i vår fototävling med tema "gatans ljus" som vi arrangerade tillsammans med Nikon.

Av alla de bilder som taggats på Facebook och Instagram samt mejlats till oss för att delta i vår fototävling på temat "stadens ljus", har redaktionen nu utsett en vinnare.

Hans Kullin.

Vinnarfotografen Hans Kullin jobbar med sociala medier på Barncancerfonden och fotograferar på fritiden mest som en hobby. Så här säger han själv om hur det gick till när han tog sin bild, som redaktionen valt ut som vinnarbild:

– London var den första storstad jag besökte utomlands som liten och staden har alltid haft en lite speciell betydelse för mig. När jag var där för ett par år sedan fick jag chansen att fånga solnedgången precis när solen gick ner längs Oxford Street. Det var ett sånt där tillfälle när man har ett par minuter på sig att fånga en viss sak med kameran, så jag gick kors och tvärs och försökte fånga så många vinklar som möjligt. Inspirationen kom från ”Manhattanhenge”, det vill säga när solen går ner i linje med det öst-västliga gatnätet på Manhattan.

Hans berättar även att han gillade möjligheten att fotografera storstadsmyllret och de typiska London-detaljerna med bussar och taxibilar i det speciella ljuset och de långa skuggorna.

– Att juldekorationerna hade kommit upp gav också bilden en extra dimension med kontrasten mot himlen. Det blev flera riktigt snygga bilder i den serien och en av dem har en kompis faktiskt tryckt upp på en canvastavla, så det var förstås riktigt kul att bilden föll juryn i smaken.

Grattis Hans säger vi på Kamera & Bild! 

 

Följ ossFacebook och Instagram så du inte missar några av våra kommande fototävlingar med fina priser!

 

Nikon Z50 + Nikkor Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR (värde ca 12 000 kronor).

VINSTEN

Hans Kullin vinner en Nikon Z50 + Nikkor Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR (värde ca 12 000 kronor). 

Missa heller inte att läsa "Allt om Nikon 2019" eller att följa Kamera & Bild på Facebook!

 

Tävlingen arrangeras av Kamera & Bild och Nikon Sverige. Juryns beslut kan inte överklagas.

167315513313063_2882937771750810