Fototävling

Flera svenskar nominerade i Sonys fototävling

Andreas Hemb är nominerad för andra året i rad i Sony World Photography Awards, med en bild där han har fångat en svans flygtur.

För elfte året i rad arrangeras Sony World Photography Awards. Bland de nominerade för 2018 års tävling återfinner vi två svenskar, en i den professionella kategorin och en i den öppna. En tredje svensk lovordas dessutom av juryn.

När Sony bjöd in till årets tävling fick de 320 000 bidrag från 200 fotografer världen över. De tävlande kan ställa upp i fyra olika kategorier: professionell, öppen, ungdom och student.

I år finns det en svensk som är nominerad i den professionella kategorin: Fredrik Lerneryd.

I år finns det en svensk som är nominerad i den professionella: Fredrik Lerneryd. Han fick 2016 TT:s fotostipendium och är i dag bosatt i Nairobi i Kenya, där han bland annat arbetar för internationella medier. Hans tävlingsbidrag porträtterar Spurgeons Academy i Kiberia i Kenya, där klassrummet varje onsdag förvandlas till en studio där elever kan lära sig dansa.

Nominerad för andra året

I den öppna kategorin hittar vi Andreas Hemb, som ifjol utsågs till bäste svensk i Sony World Photography Awards. Nu är han nominerad igen, med en bild där han har fångat en svans flygtur.

– Jag är stolt över att för andra året i rad bli nominerad i en så pass prestigefull tävling. Mina förhoppningar är att uppmärksamheten jag fått hjälper mig att nå min fotografiska vision, säger Andreas Hemb.

Kamera Bild gjorde i höstas en längre intervju med Andreas, där han bland annat berättade om hur segerbilden ”Buffaloes and stars” kom till.

Utöver nomineringarna lovordar tävlingens jury även Björn Persson.

Utöver nomineringarna lovordar tävlingens jury även Björn Persson i den öppna kategorin. Men han hamnade utanför listan över de som har chans att vinna.

Utställning i London

Alla nominerade bidrag i Sony World Photography Awards kommer att ställas ut i London mellan den 20 april och 6 maj. Vinnarna i den öppna kategorin presenteras den 20 mars, medan vinnare i resterande kategorier kommer att presenteras den 19 april.