Fototävling

Halvtid i vår fototävling: Vinn en Huawei P40 Pro Plus med din bild

En månad återstår innan juryn väljer ut tävlingens vinnarbilder – här är några av bidragen vi fått in – och några tips på vägen från oss.

I sommar arrangerar Kamera Bild tillsammans med Huawei och vår systertidning Mobil fototävlingen "mitt smultronställe". Ungefär 1000 bilder har skickats in, och halva tävlingstiden återstår.

Av de inkomna tävlingsbidragen vill vi lyfta fram några exempel och samtidigt ge tips om hur du kan ta ännu bättre bilder med din mobiltelefon – tävlingen riktar sig nämligen just till dig som fotar med din mobil – oavsett märke.

Tidigare under tävlingsperioden har vi publicerat en mer omfattande kompositionsartikel:Fotoskola: Så tar du bättre bilder med din mobil – 8 enkla tips,där vi gav tips om hur du som mobilfotograf kan tänka för att ta bättre bilder med din telefon.

Tre bidrag – tre tips

Nu tar vi nästa steg, och presenterar tre inskickade bidrag som fångade juryns uppmärksamhet lite extra – och passar på att tipsa dig om ytterligare saker att tänka på för att vässa bildens komposition.

Maria Axelsson

Alla har vi våra egna smultronställen där vi får lugn, ro, umgås med vänner eller bara kan njuta av att vara. Precis så upplever jag den här bilden från Maria Axelsson, som har fångat ett ögonblick som vi alla nog känner igen: en vacker plats vid vattnet – med en nära vän.

Rikard Strand

Rikard Strands bild har härliga färger och en häftig symmetri som ger en spännande effekt, som dessutom förstärks av speglingarna i vattnet. Extra kul här är att man som betraktare känner sig innesluten under träden, med ett naturligt tak ovanför. Effektfullt!

Zeinab Faghihzadeh

Närbilder och makro kan vara extremt effektfullt. Här har Zeinab Faghihzadeh lyckats väl med att fånga blommans vackra former, samtidigt som färgerna är behagligt dämpade. Jag gillar känslan i bilden, och kan nästan känna lukten från blommorna, som om man satt utomhus en varm sommarkväll.

Vill du delta i tävlingen och ha chans att vinna Huawei P40 Pro Plus eller någon av de övriga priserna så kan du lämna in ditt bidrag här fram till den 20 augusti. Passa även på att läsa fler tips om hur du blir en ännu bättre mobilfotograf i vår fotoskola.