Fototävling

LisaLove Bäckman vann "Shot of the Year 2018"

Med sin bild "Tankespegling" vann LisaLove Bäckman första omgången i Kamera & Bilds och Nikons fototävling "Shot of the Year 2018".

Tillsammans med Nikon Nordic arrangerade Kamera Bild en fototävling med möjlighet att vinna objektiv från Nikon och få feedback från Nikons ambassadörer.

Redaktionen som var jury i tävlingen har av runt 500 tävlingsbilder valt ut LisaLove Bäckman som vinnare – och här ser vi hennes vinnarbild. Vår motivering är att LisaLove med sin bild visat både originalitet och eftertanke, med naturen som studio.

Så här beskriver hon själv hur hon fick bildidén:

– Jag hade en tid funderat på talesättet att naturen speglar våra tankar i sin sanna form och jag ville skapa en enkel och avskalad bild spunnen på det temat. Jag åkte till en björkdunge som jag besökt en gång tidigare i år och med mig hade jag en vit klänning, ett litet glasakvarium och en spegel med guldram. På plats experimenterade jag med kameravinklar, poser och attributen. Jag fann spegeln mest passande för ändamålet och lät spegelbilden (suddiga eldiga höstlöv) reflektera den inre glöd som uppstår när tankar och känslor faller på plats. Den kyliga redigeringen och rörelsen ger känslan av den lättnad som infinner sig i samma veva. Bilden heter "Tankespegling".

LisaLove vinner ett Nikon-objektiv och får låna en Nikon Z7 med objektiv under tre veckor för att tävla vidare i tävlingens andra del: att representera Sverige i den Nordiska tävlingen mellan Sverige, Norge och Danmark.

Grattis till vinsten säger vi!

Hedersomnämnanden

Det var många fina bilder som tävlade i vår tävling – här är några bilder som vi fick upp ögonen för när vi valde ut vinnarbilden:

Tävlingen arrangeras i samarbete med Nikon Nordic.