Fototävling

Missa inte chansen att vinna Erik Johansson – som din coach

Kamera & Bild och EIZO bjuder in till en alldeles unik tävling tillsammans med mästerkreatören och bildkonstnären Erik Johansson. Vinsten: Att bli coachad av honom personligen!

Du har fortfarande chans att delta! Anmäl dig före 25 mars för att vara med och tävla om att vinna mästerkreatören och bildkonstnären Erik Johansson – som din personliga coach! Tävlingen arrangeras av Kamera & Bild och EIZO.

Erik Johansson.

Drömmer du om att kunna skapa fascinerande bilder – som får betraktaren att häpna? Nu har du chansen! I den här tävlingen öppnar sig oanade möjligheter där fotografen och kreatören Erik Johansson blir din egen coach. På nära håll med mästaren erbjuds du en exklusiv inblick i hans sätt att arbeta och får tipsen du behöver för att utveckla ett eget projekt. Tveka inte, skicka in ditt tävlingsbidrag redan i dag!

Tävlingen pågår fram till och med 25 mars 2018!

Vilka får tävla?

Är du en fotograf och bildskapare som har kommit en bit på vägen, men som vill ta ytterligare ett steg i din utveckling – då är du välkommen att delta. Tävlingen passar dig som har testat bildretusch, men som drömmer om att nå nya nivåer. Du är även över 18 år och folkbokförd i Sverige.

Vilka står bakom tävlingen?

Du bjuds in att tävla av Kamera Bild, tillsammans med bildskärmstillverkaren EIZO och Erik Johansson.

Vem är Erik Johansson?

Bildkonstnär som med sina fantasifulla bilder har fått betraktare världen över att förundras. För Erik handlar det inte om att fånga ögonblick utan att visualisera de idéer han har i sitt huvud. Han gör det med målet att det ska se så realistiskt ut som möjligt – trots att scenerna i bilderna kan tyckas omöjliga. Erik är ursprungligen från Götene i Sverige, men bor numera i Prag.

Juryn utser två personer som får möjlighet att genomföra sina respektive idéer tillsammans med Erik Johansson. Vinsten består i att vid tre tillfällen bli coachad av Erik.

Hur tävlar jag?

Genom att digitalt skicka in en presentation av en bildidé som du vill genomföra med coachning av Erik Johansson. I din anmälan berättar du även om vem du är och bifogar upp till fem arbetsprover som visar på din skicklighet inom bildskapande och retusch. Din presentation bör inte vara längre än en halv A4 men kan även innehålla en skiss över din bildidé. Du anmäler dig genom att fylla i formuläret nedan. Tävlingen är öppen fram till och med 25 mars 2018.

Vilka sitter i juryn?

Juryn består förstås av Erik Johansson själv, men även av Sara Arnald, lärare på Fotoskolan STHLM, Calle Rosenqvist, chefredaktör på Kamera Bild samt Dick Bender, affärsområdeschef på EIZO.

Vad vinner jag?

Juryn utser två personer som får möjlighet att genomföra sina respektive idéermed coachning avErik Johansson. Vinsten består i att vid tre tillfällen bli coachad av Erik, först för att fokusera på idén, sedan fotograferingen och slutligen retuscharbetet. Vid två tillfällen bjuds du på resor till Prag för att där träffa Erik, och vid ett tillfälle coachas du av honom i Stockholm. Ditt och Eriks samarbete kommer även att dokumenteras, med ett antal filmer och artiklar hos Kamera Bild samt EIZO.

Övriga regler för tävlingen

* Vi tar bara emot digitala filer.

*Tävlingen är öppen fram till och med 25 mars 2018.

* Vi kommer att följa två vinnare genom att presentera dessa och tävlingen både genom filmer och artiklar hos Kamera Bild samt EIZO.

* Juryn samlas den 6 april för att utse vinnarna, som sedan meddelas per e-post.

* Du ska ha möjlighet att åka med till Prag 27–29 april samt 26–28 september 2018 för att träffa Erik Johansson. Ett möte med honom kommer även att ske i Stockholm, den20 juni. I övrigt ska din bildidé kunna genomföras i Sverige.

* Tävlingsarrangören står för resekostnader och boende i samband med besöken i Prag.

* Alla över 18 år som är folkbokförda i Sverige kan delta i tävlingen.

* Kamera Bild och EIZO förbehåller sig rätten att publicera tävlingsbidrag (inklusive skisser) i samband med information om och marknadsföring av tävlingen, både i elektronisk och tryckt form samt i rörlig media.

* Juryns beslut går inte att överklaga.

* Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.