Fototävling

Niklas Virsen vinner titel i Asferico Photo Contest 2020

Bilden Niklas Virsen vinner med är fotograferad i Finland, där det på ena sidan är ett kalhygge och på den andra sidan en skog.

Med en drönarbild från Finland vinner den svenska naturfotografen Niklas Virsen en kategori i den italienska fototävlingen Asferico. Hans vinnarbild visar människans påverkan på naturen.

Bland mer än 18000 bidrag utsågs Niklas Virsens drönarbild som vinnare i kategorin ”Man and Nature”, när Asferico Photo Contest 2020 avgjordes. Niklas Virsen är ensam svensk bland vinnarna som kommer från olika delar av världen, men också till stor del från Italien eftersom tävlingen arrangeras där.

Niklas Virsen, naturfotograf.

Bilden Niklas vinner med är fotograferad i Finland, där det på ena sidan är ett kalhygge och på den andra sidan en skog. Kategorin ”Man and Nature” ska just visa människans samspel med naturen eller hur människan påverkar den. I Niklas bild är det en grusväg som blir skiljelinjen, mellan människa och natur.

– Till vänster är det en mycket gammal skog med höga biologiska värden. Där fotograferade jag björn, här vid den ryska gränsen. I skogen lever även varg och järv, samt en ofantlig mångfald av gammelskogspräglade arter, berättar Niklas om miljön där han tog sin vinnarbild.

Niklas Virsen bor utanför Mantorp och är naturfotograf som bland annat arrangerar fotoresor, workshops och kurser över hela världen. Han är även medlem i föreningen Naturfotograferna.